Witam wszystkich chciałem się poradzić bardziej doświadczonych osób czy moja dieta którą sam ułożyłem jest ok i czy nie popełniłem jakis błędów które będą hamować mój rozwój, oraz chciałem dostac od was jakies porady jak ją ewentualnie ulepszyc zeby efekty były jeszcze lepsze. Mam jakies doświadczenie z treningiem gdyż trenowałem kiedys ale bez diety a teraz chce sie za to wziąć na 100%. A wiec jestem ekto mam 22 lata, ważę 76 kg mam 186 cm wzrostu i pracuje w miare ciezkiej pracy fizycznej na magazynie, i na podstawie tego wyliczyłem moje zapotrzebowanie na 3350 kcal i dodałem do tego 400 kcal i ułożyłem dietę na ok 3700 kcal i tego sie trzymam i zamierzam teraz obserwowac wagę i na bierząco reagować wywalając albo dorzucając kalorii. Oto moje dane i dieta:
Cel : Masa
Waga : 76
Wzrost : 186
Obwód klatki : 103
Obwód ramienia : 32
Obwód talii : 78
Obwód uda : 56
Obwód łydki : 35
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : około 20%
Aktywność w ciągu dnia : praca fizyczna na magazynie, wstaję o 5, trening około 17 kładę się spac około 22
Uprawiany sport lub inne formy aktywności : 3x w tygodniu siłownia, jakieś 2 lata temu trenowałem rok, mam dobrą domową siłownię
Odżywianie : dieta na masę
Ograniczenia żywieniowe : brak
Stan zdrowia : Dobry
Preferowane formy aktywności fizycznej : siłownia
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : MASS ATACK
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów : Tak
Stosowane wcześniej diety : brak