Szacuny
8
Napisanych postów
34
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
1768
Trenuje FBW, dodałem na szybko, nie dzieliłem tego na posiłki ale będę jadł 4 dziennie. Rano białka i tłuszcze bez węgli, reszta posiłków normalnie z węglami białkiem i tłuszczami.
Będę starał wymieniać mięso na inne i podroby, śledzia. W każdym posiłku jakiś owoc lub warzywo (dziennie 500 g bedę starał się zjadać)
Czego unikać około treningowo? Co polecacie dodać ?
Szacuny
8
Napisanych postów
34
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
1768
Proszę bardzo przysiadłem trochę i ułożyłem coś takiego. z białek będę dodawał ryby jak śledź, miruna itp i podroby, udka, skrzydełka.
Z tłuszczy będę też wrzucał awokado i olej kokosowy jak mi się skonczy lniany, a gdy mi się skonczy kokosowy znowu zarzuce lniany :)
Zmieniony przez - Psotnicky w dniu 2016-11-27 21:50:38
AJĆ zapomniałem wliczyć w 2 i 3 posiłku smalec bo schab i filet smaże na smalcu i nie żałuje go więc dojdzie więcej tłuszczy, czyli będe musiał troche ich obciąć z oleju lnianego hmm?
Zmieniony przez - Psotnicky w dniu 2016-11-27 21:52:33
Zmieniony przez - Psotnicky w dniu 2016-11-27 22:10:18
Szacuny
1663
Napisanych postów
27216
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
516400
Olej lniany wybieraj tylko i wyłącznie wysokolinolenowy, te sklepowe to zazwyczaj niskolinolenowe które obfitują w kwasy tłuszczowe Omega-6 i nie są pożądanym składnikiem diety, w dodatku kwas alfa-linolenowy jest podatny na utlenianie, z tego względu nie zaleca się przesadzać z jego ilością. Notabene w Twojej diecie jest obłędna ilość tłuszczy ... zmniejsz pułap lipidów do racjonalnej wartości. Chociażby do 1.5g/kg.