Czołem. Kiedyś słyszałem na pewnym kanale yt że ocet spirytusowy może powodować gorsze wchłanianie się białka. Dlatego powinno się go unikać. Co o tym sądzicie. Prawda czy wyolbrzymienie?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Tylko dlaczego by używać tego octu?
Jak zjesz galat z octem to nic ci to nie zrobi
Jak zjesz galat z octem to nic ci to nie zrobi
...
Napisał(a)
Raczej tego butelkami nie pijesz, j/w do galarety czy czegoś tam i tyle.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Jest zupełnie na odwrót, ocet zakwasza żołądek i powoduje większe wydzielanie soków trawiennych co ma wpływ na lepsze trawienie białka.
Druga sprawa jest taka, że octu spirytusowego raczej się nie pije, jak już to jabłkowy wymieszany z wodą.
Druga sprawa jest taka, że octu spirytusowego raczej się nie pije, jak już to jabłkowy wymieszany z wodą.
...
Napisał(a)
można by było się nad takimi kwestiami zastanawiać jeżeli spożywałbyś go do każdego posiłu i w dużych ilościach, a na pewno aż tyle tego nie stosujesz, bo to samo z siebie nie będzie korzystne dla organizmu już nie patrząc na kwestie tego czy to prawda czy mit odnośnie wchłaniania białka, altego jeżeli stosujesz jako dodatek do zywności raz na jakiś czas, czy to do galarety jakiejś, czy do jakieś sałatki to nie masz czym sobie zawracać głowy, skup się na rzeczach istotnych a nie szukaj cudów w takich szczególikach
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
...
Napisał(a)
No dobra chłopaki. Dzięki za odpowiedź. Nie no tak z ciekawości założyłem temat. Byłem ciekaw jakie jest wasze zdanie. Wiadomo że nikt normalny by nie pił octu codziennie szklankami.
...
Napisał(a)
Nie wiem w jakim celu jest to Tobie potrzebne, ale nawet jeżeli byśmy używali octu np. do surówek, to jest to śladowa ilość i nie będzie miał on praktycznie żadnego wpływu na nasze zdrowie/organizm.
Ogólnie jednak, słusznie zostało zauważone, że jeżeli już ocet będzie miał wpływ na trawienie to właśnie pod kątem większego zakwaszenia, więc teoretycznie lepszego trawienia w pewnych przypadkach. Jeżeli jednak mamy już wybierać, to warto jabłkowy.
https://zdrowie.sfd.pl/art/Zdrowie/Ocet_jabłkowy__niesamowite_zastosowanie_i_właściwości_lecznicze-a1333.html
Ogólnie jednak, słusznie zostało zauważone, że jeżeli już ocet będzie miał wpływ na trawienie to właśnie pod kątem większego zakwaszenia, więc teoretycznie lepszego trawienia w pewnych przypadkach. Jeżeli jednak mamy już wybierać, to warto jabłkowy.
https://zdrowie.sfd.pl/art/Zdrowie/Ocet_jabłkowy__niesamowite_zastosowanie_i_właściwości_lecznicze-a1333.html
Moderator działu Odżywianie
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!