Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Ochraniacz na sztange (lub barki) do przysiadów ze sztangą

temat działu:

Po siłowni, o siłowni

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 4569

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a) Temat przeniesiony przez apokalipsa z działu Trening dla zaawansowanych.
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 6 Wiek 40 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 206
Witam!
Mijaja miesiące moich cwiczen i ciezar na sztandze coraz wiekszy a co za tym idzie niektore z czesci ciala bola troszke znaczniej
Dlatego tez, nie wiedzac w jakim miejscu umiescic ten temat, umieszczam go tutaj:
Czy zna ktos jakis sposob azeby sztanga tak nie wciskala sie w barki i pleci azeby spokojnie mozna bylo sie skupic na robieniu z nia przysiadow? Zakladalem dotychczas takie piaknki na sztange, ale wiecej niz 3 nie mam. Moze sa jakies specialne ochraniacze albo wlasnie takie grube pianki?
Pozdrawiam
MSA

J W i P !

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 21 Napisanych postów 1655 Wiek 38 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 23447
Nie wiem, ja nigdy nie używałem niczego (ręczników, otulin etc.) i zawsze mi było wygodnie, czy to na zwykłych czy olimpijskich. Ciężary mniej więcej podobne jak Ty teraz (jak. np. trenuję łydki).

Pochlebcy są podobni do przyjaciół tak jak wilki do psów

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 386 Napisanych postów 37478 Wiek 5 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 126450
znam, chwytaj wężej i przyzwyczaj sie jeżeli jeszcze bedzie troche ugniatać- to najlepszy sposób.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 451 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 16525
Jak boli to rośnie nie zważaj na to przyzwyczaisz się.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 6 Wiek 40 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 206
Chwytac chwytam na szerokosc barkow, a poza tym chodzi o to by sztanga lezala a nie byla trzymana na rekach bo to maja rosnac nogi a nie barki !
A jak boli to rosnie, sie jak najbardziej zgadzam, ale jak boli PO a nie przed i w trakcie ! Nie chodzi o bol rozrywajacy tylko taki "niewygodny" :-]!

J W i P !

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 451 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 16525
Przejdzie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 3579 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 28289
źle ja trzymasz jak cie barki bolą
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 2038 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 31063
czlowieku owin recznikiem tam gdzie masz kark i bedzie po problemie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 47 Napisanych postów 7999 Wiek 290 dni Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 70885
przyzwyczajaj się
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 386 Napisanych postów 37478 Wiek 5 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 126450
dinx - źle ja trzymasz- na szerokość barkow raczej nie można- nawet trójboiści trzymają ciutke szerzej.
powinna sie ona wspierać na plecach jednak rękoma tak ja przytrzymuj aby klatka była wypięta ku przodowi.
jeżeli bedzie umieszczona za wysoko a poza tym chwyt bedzie za szeroki to powstanie cos jakby małe przygarbienie a wtedy faktycznie może b. uciskać- w każdym razie postaraj sie narazie tylko metodą poprawy jej ułożenia zaradzać w tym temacie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 21 Napisanych postów 1655 Wiek 38 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 23447
Także myślę, że źle ją układasz na plecach, albo jest ciut za wysoko albo ciut za nisko i Cię uciska.

Pochlebcy są podobni do przyjaciół tak jak wilki do psów

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 2603 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 31404
Ręcznik sobie podłóż, poza tym odpowiednio trzymaj sztangę, ja staram się ściągnąć barki w tył i na czworobocznych trzymać
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

awf biologia vs. inne

Następny temat

Problem z treningiem

Spalanie
Polecane artykuły