Szacuny
2
Napisanych postów
164
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
5295
Witam.
Kiedyś w wypadku straciłem 4 przednie górne zęby. Mam teraz implanty. Jaki ochraniacz byscie polecili, tylko na gore, czy moze gora + doł?
Czy w ogóle bedzie on na tyle skuteczny, żeby je ochronić?
Czesto trenowałem bez, ale kolejne zeby by mnie za drogo kosztowały :)
Szacuny
9
Napisanych postów
2712
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
30062
nigdy nie trenuj bez. pogadaj ze swoim lekarzem co do tego, czy one się trzynają tak jak prawdziwe. osobiście sądzę, że nie będzie problemu i polecam ochraniacz na górną szczękę.
Szacuny
0
Napisanych postów
35
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
793
60-70%.......to chyba nie masz implantow i zrobionej nadbudowy.......akurat temat znam dobrze,bo w rodzinie stomatolog zajmujacy sie implantami....implant z nadbudowa to koszt rzedu 5 -8 tys zl(jeden zab) i na pewno nie jest slabszy,masz implanty??????
Szacuny
2
Napisanych postów
164
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
5295
Sa zbudowane na korzeniach starych zębów (nie pamietam, czy w kazdym tak jest, bo wiem, ze z jednym był problem jakis), w środku złoty rdzeń a na zewnątrz powłoka ceramiczna jakas tam. Były robione jakies 6-7 lat temu. Jak wtedy rozmawiałem z dentystą to tak mi powiedział - sam dentysta nie jestem, dlatego pytam :)
Szacuny
3
Napisanych postów
685
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
6096
Ochraniacz na zęby jest na pewno wskazany, choć skonsultuj to jeszcze ze specjalistą co i jak, natomiast na sparringach to bym raczej uważał, a wręcz unikał ostrych starć.
-=®| Eyden |®=-
"...pieprzę ten wyścig, zatrzymam się tu... pozostając czysty..."