Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Odchudzanie - brak efektów

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 256

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 4 Wiek 44 lat Na forum 9 dni Przeczytanych tematów 286
Witam wszystkich. Potrzebuję pomocy. Od dwóch miesięcy odchudzam się, liczę kalorie z apką, robię 10 tyś. kroków dziennie (to i tak wyczyn, bo mam pracę siedzącą, około 12 h dziennie). Schudłam już 6 kg, i z obwodów : brzuch - 11 cm, biodra - 13 cm. Niestety od 2 tygodni waga stoi, centymetry również. Poradźcie, proszę co mogę zrobić, aby to ruszyło?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3032 Napisanych postów 51847 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 350793
Cześć,
co prawda nie podajesz żadnych konkretów - nie mamy pojęcia jak jesz/przykładowego jadłospisu ani ankiety działu,
niemniej 6kg w 8 tygodni to bardzo duży ubytek masy ciała, stąd zanim podejmiesz jakieś kroki spróbuj zrobić tygodniową przerwę od deficytu - wejdź na zero lub lekki plus z kcal.

Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2025-04-17 11:16:24
1

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 4 Wiek 44 lat Na forum 9 dni Przeczytanych tematów 286
Tak naprawdę, nie mam jakiejś specjalnej diety. Nie piję słodkich napoi, soków itp. Odrzuciłam śmieciowe żarcie, jem więcej warzyw, ryż, kurczak,piję około 3 l wody dziennie, nie jem smażonego. Białka 74g, tłuszcze 41g, węgle 150 g i tego się trzymam. Ważę 83 kg, wzrost 163, wiek 44 lata. No i liczba kalorii 1461.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 34746 Napisanych postów 25156 Wiek 44 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 282608
Tula.
Tak naprawdę, nie mam jakiejś specjalnej diety. Nie piję słodkich napoi, soków itp. Odrzuciłam śmieciowe żarcie, jem więcej warzyw, ryż, kurczak,piję około 3 l wody dziennie, nie jem smażonego. Białka 74g, tłuszcze 41g, węgle 150 g i tego się trzymam. Ważę 83 kg, wzrost 163, wiek 44 lata. No i liczba kalorii 1461.
Przecież ty c się głodzisz , nie mam pojęcia kto ci liczył kcal ale 1461 dla kogoś o takich parametrach to kcal poniżej BMR więc niestety ale trzeba wyjść na zero i się zregenerować a potem można myśleć o redukcji prawidłowo prowadzonej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6 Napisanych postów 43 Wiek 63 dni Na forum 64 dni Przeczytanych tematów 339
w teorii żeby nadal chudnąć musisz albo obniżyć jeszcze kcal lub dołozyć aktywności fizycznej, np rowerek 30-40min 2-3 razy w tygodniu , natomiast na "oko" widać że jesz za mało, tak jak kolega wyżej napisał wejdź, na jakiś czas na zero kaloryczne a następnie odejmij z 200-300 kcal , ewentualnie utrzymuj to zero kaloryczne tylko dodaj więcej aktywności fizycznej i obserwuj co się bedzie działo, myślę że spokojnie około 2000-2100kcal będzie wynosiło zero kaloryczne
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Dziękuję za odpowiedzi. Ilość kcal wyliczyła mi aplikacja. Przeglądałam wiele kalkulatorów i każdy mówi coś innego a im więcej czytam, tym głupsza jestem. Staram się aby posiłki były różnorodne i niczego mi nie brakowało ale chyba robię to źle. To jest moja pierwsza dieta, gdzie mam samozaprcie. Wiem, że siłownia dużo by mi dała ale byłam raz i niestety nie było to dobre doświadczenie. Kupiłam bieżnie, sztangę i hantle i będę ćwiczyć w domu. Postaram się wejść na zero kaloryczne, jak radzicie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6313 Napisanych postów 78029 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 766969
To jakie uzyskamy efekty kształtowania sylwetki, w tym redukcji tkanki tłuszczowej, uzależnione jest od podstaw, czyli naszej diety i aktywności fizycznej. Zakładając, że rzeczywiście nie ma efektów (w co wątpię), to należy zmniejszyć ilość spożywanych kalorii w diecie. Niestety nic nie wiemy na ten temat. Sugeruję wrzucić kilka przykładowych dni Twojej diety, wraz z obliczeniami zapotrzebowania energetycznego organizmu i składników odżywczych. Zobaczymy jak to wygląda i ewentualnie coś doradzimy.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Według aplikacji, na redukcji powinnam spożywać 1472 kcal. Jeżeli chodzi o makro to : białka 74, tłuszcze 41, węgle 150. Trwa to od dwóch miesięcy. Niestety , dopiero niedawno trafiłam do Was i według kalkulatora moje zero kaloryczne to około 2100, więc redukcja powinna być na 1700/1800 kcal. Oczywiście,zauważyłam zmianę w sylwetce i czuję się lepiej. Nie jestem śpiąca wieczorami i mam więcej energii ale od dwóch tygodni waga stoi. Mam 44 lata, waga 83, wzrost 163 cm. Codziennie robię około 10 tyś kroków. Dodatkowo teraz wprowadziłam ćwiczenia siłowe. Kiedyś trenowałam Aikido i chodziłam na siłownię, więc te mięśnie gdzieś są :) Potem niestety się zaniedbałam.. Dopiero zaczynam i pewnie popełniam masę błędów ale mam nadzieję, że wyprowadzicie mnie na prostą :)
Moje przykładowe jedzonko:

Śniadanie : sałatka z kaszą bulgur, warzywa, burak, słonecznik
2 śniadanie : serek wiejski + banan
Obiad : wątróbka drobiowa z cebulką
Przekąska : winogrona ciemne lub arbuz / jogurt pitny 0 %
Kolacja : kurczak pieczony z warzywami

Śniadanie : 3 jajka gotowane + szczypior + łyżeczka majonezu light
2 śniadanie : serek wiejski
Obiad : ryż + ryba z piekarnika + buraczki
Przekąska : Banan/ kaszka proteinowa / pudding proteinowy
Kolacja : Kluski szpinakowe

Niestety, czasami zdarza mi się nie dobijać nawet do tej wartości 1472...

Zmieniony przez - Tula. w dniu 2025-04-25 11:31:23
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Kawa, a zatrzymywanie wody w organizmie

Następny temat

Wybór celu treningowego

Spalanie
Polecane artykuły