Witam mam 180cm i 71kg wagi, mam brzuch, jestem po odmie samoistnej, lekarz calkowicie odradzil mi jakiekolwiek treningi etc. Korzystam z biezni 5 razy w tyg kolo 5-6km, czy sama bieznia, ewentualnie cwiczenia na brzuch starcza. Chcialbym przynajmniej stracic brzuch i miec lepsza sylwetke ,ale nie ma szans podnoszenia jakiejsc sztangi. Przy moim wzroscie nie wiem co robi ta waga i tak jest niska ,myslalem o diecie na respo ,ale placic im kase za diete ktora w niczym nie pomoze? Chcialem sie tu dowiedziec co ma sens. Szczerze nawet jak mialem 76kg to czulem sie lepiej niz jak wazylem 69 mimo brzucha.
Mam /mialem prace fizyczna ,a to poloczone z silownia moglo wywolac odme, chodz u mnie w rodzinie to mial tata,kuzynka ciotka etc.
Z pracy nie zrezygnowalem ,ale mam teraz mniej takich obowiazkow wiecej wozka widlowego,ale wciaz cos tam trzeba nosic.
Ja chetnie kupie diete , moge jakis lekki trening zrobic ,ale nic co mega obciazy klatke piersiowa ,pluca bo nie chce znow wyladowac w szpitalu na 3tygi z drenem w plucach i operacja.
W tym respo nibym maja dobre opinie ,ale po wymianie maila ,az czulem sie nagabywany na diete+trening.
Czy w moim przypadku da sie cos zrobic chcialbym miec dobra sylwetke bez brzucha nie musze miec super miesni ,ale jak przy tej wadze juz jest brzuch to ja nie wiem co robic. czy mam isc w gore z waga ,dieta czy w dol/
Pozdrawiam i licze na pomoc
Zmieniony przez - Wacek133 w dniu 2024-07-24 20:09:53
Mam /mialem prace fizyczna ,a to poloczone z silownia moglo wywolac odme, chodz u mnie w rodzinie to mial tata,kuzynka ciotka etc.
Z pracy nie zrezygnowalem ,ale mam teraz mniej takich obowiazkow wiecej wozka widlowego,ale wciaz cos tam trzeba nosic.
Ja chetnie kupie diete , moge jakis lekki trening zrobic ,ale nic co mega obciazy klatke piersiowa ,pluca bo nie chce znow wyladowac w szpitalu na 3tygi z drenem w plucach i operacja.
W tym respo nibym maja dobre opinie ,ale po wymianie maila ,az czulem sie nagabywany na diete+trening.
Czy w moim przypadku da sie cos zrobic chcialbym miec dobra sylwetke bez brzucha nie musze miec super miesni ,ale jak przy tej wadze juz jest brzuch to ja nie wiem co robic. czy mam isc w gore z waga ,dieta czy w dol/
Pozdrawiam i licze na pomoc
Zmieniony przez - Wacek133 w dniu 2024-07-24 20:09:53