Szacuny
2
Napisanych postów
20
Wiek
36 lat
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
2657
Jak to wiadomo u studenta często (o ile nie zwykle) zdarza się odgrzewać przez kilka dni przywieziony ze sobą obiad.
Dzisiaj sobie zważyłem mielonego pokrojonego w plastry, a następnie dałem na 3min do mikrofalówy. W trakcie odgrzewania aczęły dochodzić śmieszne odgłosy z wewnątrz (takie syczenie). Postanowiłem zważyć kotleta po raz drugi i ku mojemu zdziwieniu "stracił sporo na wadze". W związku z tym mam pytanie, czy to tylko woda, czy też w takiej temperaturze mógł tłuszcz się wytopić?
Szacuny
2
Napisanych postów
193
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
8547
słyszałem kiedyś, że mikrofalówka wcale taka zła nie jest.
ponoć lepiej płatki podgrzać w mikrofalówce niż podgrzewać mleko w garnku, bo w garnku traci swoje dobre właściwości (witaminki i inne duperele) a w mikrofalówce ni. może niech sie wypowie jakiś profesorek javascript: test('');
javascript: test('');
Szacuny
41
Napisanych postów
1869
Wiek
39 lat
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
6320
W miktofalówce podgrzewane są molekuły wody, tłuszcz raczej nie bedzie sie wytapiał bo woda paruje przy temp. 100 stopni C ale z 2 str. jak wsadzisz kostke smalcu to sie roztopi...no ale to nie ten sam tłuszcz co ten w miesie...
Zmieniony przez - nofatuk w dniu 2007-11-26 17:54:24