Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Siemanko!
No więc mam wielki problem... Pocę się na siłowni Sęk w tym,że od tego pocenia robią mi się odparzenia, mimo że noszę stanik sportowy itp. Po każdym treningu mam odparzenia pod biustem i pod pachami. Co robić? Help.
Szacuny
7
Napisanych postów
802
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
35259
Zawsze można zawinąć odrobinkę kremu w papierek i...
Ale tak na serio to polecam bardzo. Mieszkam bardzo blisko przy granicy słowackiej i kupowałam tam maść dla babci na stawy. Pomogło.
A ostatnio wyczaiłam właśnie tę 30% i używam jej na trąd. Dość jestem zadowolona. No i ma w opisie, że leczy odparzenia, odleżyny, etc.
Myślałam, że w PL ta maść jest nielegalna, ale bez problemu można dostać na stronie virde.pl (maść jest w tubkach) Tylko ta firma działa na terenie Polandii. Ja używam z innej firmy, w takich plasticzanych słoiczkach.
Szacuny
532
Napisanych postów
8076
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
67002
Jaki masz skład surowców w tej bieliźnie? W moim przypadku robiły się odparzenia tylko po bieganiu w biustonoszu z dodatkiem bawełny. Jak zmieniłam na syntetyki, przestałam mieć problemy.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Mam stanik sportowy, 85% poliamidu, 15% elastanu. Z Bawełnianą podszewką. Ale pod pachami nie mam stanika :P, a też robią się odparzenia. Może spróbuję z tym talkiem, ukradnę dziecku :D
Szacuny
532
Napisanych postów
8076
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
67002
Jak pod pachami to może spróbuj używać jakiegoś blokera do potu typu Etaxil albo z Ziaii. Zmniejszy się potliwość, to może też skóra nie będzie narażona na urazy. Pot ją "rozmiękcza" i naskórek się ściera aż powstaje rana. Pod biustem trochę trudniej - może wkładaj chusteczkę higieniczną (tam była taka guma i wilgoć się nie odprowadzała). Ja tak właśnie robiłam, ale trzeba często zmieniać.
Bloker tylko za zagojoną skórę, bo i tak jest nieprzyjemny.
Talk też nie jest złym pomysłem, albo sudokrem na zagojenie.
Zmieniony przez - porandojin w dniu 2013-03-15 23:46:09
Zmieniony przez - porandojin w dniu 2013-03-15 23:47:47
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Właśnie, sudokrem! :) Blokery wydają mi się mega niezdrowe. Kiedyś od antyperspirantów zrobił mi się guzek pod pachą, który trzeba było wyciąć. Mam uraz ;) Teraz używam dezo, ale nie antyperspirantów.