Witam mam problem ze swoja klatka piersiowa... stoi ona w miejscu cale cialo sie rozwija, rosnie a klatka jest plaska ledwo co widac zarys srodka :/ Nie wiem jakie juz cwiczenia robic procz WL i rozpietek ktorych w sumie za czesto nie robie. Mam do dyspozycji tylko wolne ciezary. Dodam ze niestety ale posiadam tzw kurza klatke piersiowa :/ Jakie rady? :/
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
GrzechuSMógłbyś podać link do którejs z tych dyskusji bo jestem chyba jakiś niedorozwiniety i nie mogę znaleźć :d
Z tego co pamietam to wszystko dotyczace pomocy klatki PC znajduje sie w Pectus up > nieinwazyjnie
...
Napisał(a)
Jesteś pewien, że WL wykonujesz technicznie poprawnie? Przy WL ogromna część ludzi pracuje bardziej przednim aktonem barków niż samym piersiowym większym. Porównaj sobie swoją technikę z np. technika Layne Norton'a (na YT znajdziesz).
...
Napisał(a)
Ogladalem wiele filmikow i jestem pewny ze wykonuje poprawnie. Na poczatku swojej przygody z silownia mialem nawet trening z trenerem personalnym ktory pokazywal mi jak sie wykonuje cwiczenia :) wiem ze jest wielu takich trenerow ale tamten wygladal na osobe ktora zna sie na rzeczy :)
...
Napisał(a)
W takim razie mozesz zaatakować klatkę piersiową na różne sposoby. Większe rozciągniecie mięsnia (wyciskanie hantli, dipsy), większy cięzar i mniej powtórzeń, mniejszy ciężar i więcej powtórzeń, zwiększenie/zmniejszenie objętości, maksymalne dopięcie, stretch reflex przy wyciskaniu hantlami, pauza przy WL w maksymalnym rozciągnieciu mięśnia, siódemkowanie.... Duzo sposobów, wybierz jeden i obserwuj.
Zmieniony przez - Penseatener w dniu 2016-03-01 10:18:43
Zmieniony przez - Penseatener w dniu 2016-03-01 10:18:43
...
Napisał(a)
A jaki masz staż i jakie wyniki ? Konsultowałeś swoją wadę klatki z lekarzem ? Nie zalecał żadnych ćwiczeń korekcyjnych ?
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Pilny student Vincea.
...
Napisał(a)
Jest odpowiednie miejsce dla osob z takimi klatkami, wpisz w google "pectusup pl" i poczytaj relacje i zalecane zestawy treningowe, twoja klatka to pectus carinatum
Zmieniony przez - alluare w dniu 2016-03-01 15:37:23
Zmieniony przez - alluare w dniu 2016-03-01 15:37:23
...
Napisał(a)
Tak jak juz wspomnialem, jest to pectus carinatum, kurza klatka. Korekta, leczenie polega na metodyce nieinwazyjnej jak i inwazyjnej. Do nieinwazyjnych (nieoperacyjnych) zaliczamy cwiczenia , zestawy odpowiednio dobranych cwiczen korekcyjnych mostek (pectusup pl) , natomiast do inwazyjnych (operacyjnych) nalezy operacja chirurgiczna, ktota zajmuja sie torakochirurdzy.
Cwiczenia zwykle silowe, rozpietki, nie pomoga w korekcji klatki, a jeszcze bardziej uwidocznia wade. Zacznij od specjalnych zestawow cwiczeniowych dla tej klatki.
Zmieniony przez - alluare w dniu 2016-03-01 22:22:46
Cwiczenia zwykle silowe, rozpietki, nie pomoga w korekcji klatki, a jeszcze bardziej uwidocznia wade. Zacznij od specjalnych zestawow cwiczeniowych dla tej klatki.
Zmieniony przez - alluare w dniu 2016-03-01 22:22:46
...
Napisał(a)
GrzechuSRaczej chcialbym ta wade zniwelowac po przez cwiczenia
Rozumiem decyzje i sam tak postapilem, powodzenia i j/w masz tam zestawy i ew ludzi z takimi wadami ktorzy napisza Ci jakie masz wykonywac cwiczenia na ta klatke, powodzenia
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Ocena Sylwetki Od Zera. Ocena typu Budowy Ciała. Ćwiczenia
Następny temat