Witam Panowie i Panie mam pewien problem ,bliska mi osoba ma problem do końca nie wiadomo z czym bo ponad rok temu zaczęła zle się czuć , nie mogła spać ,stany lekowe etc po ok dwóch tygodniach zaczęło się jeszcze gorzej bo dodatkowo doszły objawy somatyczne -zaburzenia równowagi , problem z chodzeniem ,wrażliwość na światło etc .Badania nic nie wykazały , neurolog tez nic - jedynie tomograf torbiel na szyszynce ale nie może to rzutować na w/w problemy bo dużo osób to ma , po wizycie u psychiatry zostały przepisane leki ssri depralin teraz odstawia 20-15-10-5 mg co najdziwniejsze to psychiatra nie jest w stanie określić co to jest do za przypadłość coś jakby nerwica - fobia społeczna coraz więcej ludzi ma taką przypadłość najgorsze z tego wszystkiego były objawy somatyczne - nie możność chodzenia etc i samemu funkcjonowania ale teraz zamiast leków chcemy spróbować adaptogenów /ziół etc ale czy to będzie miało takie działanie w połowie jak leki bo osoby z nerwica/fobią maja deficyt serotoniny i w badaniach naukowych znalazłem ze dobrym suplementem jest
-ashwagandha
-różeniec górski
-5-HTP
tylko dlaczego teraz jest j chroniczne zmęczenie( chociaż na ssri też było ale nie jak teraz , cały czas bez energii i sił oraz motywacji i cały czas mogła by spać czy to teraz szaleje mózg z deficytum seratoniny na receptory ?
Bardzo proszę was o rady dotyczące w/w sytuacji oraz jakie suple /ziola warto brać i w jakich dawkach by miało to sens
-ashwagandha
-różeniec górski
-5-HTP
tylko dlaczego teraz jest j chroniczne zmęczenie( chociaż na ssri też było ale nie jak teraz , cały czas bez energii i sił oraz motywacji i cały czas mogła by spać czy to teraz szaleje mózg z deficytum seratoniny na receptory ?
Bardzo proszę was o rady dotyczące w/w sytuacji oraz jakie suple /ziola warto brać i w jakich dawkach by miało to sens