Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
0
Napisanych postów
13
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
172
1. WIEK: 23
2. WAGA: 87
3. WZROST: 180
4. WYMIARY:
-biceps: 40
-klatka: 110
-udo: 65
-talia: 86
5. STAŻ NA SIŁOWNI: 4-5 lat
6. DIETA:
-białko:
-węglowodany:
-tłuszcz:
7. ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: brak
8. TRENING:
9. CEL CYKLU: masa/redukcja
10. OSTATNI CYKL I ODSTĘP CZASOWY OD JEGO ZAKOŃCZENIA:
11. POZIOM BF%: 15
12. TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIĘCIA (typ budowy): endo/mezo
13. STAN ZDROWIA: wzorowy
14. SKŁONNOŚĆ DO ŁYSIENIA LUB POROSTU OWŁOSIENIA:
15. PPM (podstawowa przemiana materii):
16. WYNIKI SIŁOWE:
-klata:
-martwy ciąg:
-przysiad:
Witam, jestem w trakcie pierwszego cyklu 100mg e2d ( prop z alchemi). Towar raczej mam dobry, bo na drugi dzień już miałem taką pompę jak nigdy, i wzrost wytrzymałości o jakieś 50%, Lecz po tygodniu zaczęły mnie swędzieć suty i od czasu do czasu uwierać. Ponieważ jestem przewrażliwiony na punkcie gino ( mam lipo, i za małolata jak byłem gruby to mógłbym nosić B) od razu poleciał tamoxifen, i tak leci już od 4 dni. Zastanawiam się czy w ogóle słusznie czy te objawy nie były czasem tylko w mojej głowie. Dodam że guzków żadnych nie mam chciałbym się dowiedzieć czy jak teraz odstawię tamoxifen to potem w razie co uda mi się zatrzymać gino ( gdy pojawią się guzki) czy lepiej wstrzymać się w moim przypadku ok tydzień i zbadać estro
Szacuny
1576
Napisanych postów
56736
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
264394
Może być ciężko jak będzie odbicie po Tamo. Pod ręką dobrze mieć lepsze AI, np Exe. Wg mojej wiedzy dobrze byłoby lecieć już tamox do końca cyklu.
Doświadczenia wszystkich kulturystów są podobne
Ludzie się na nich gapią, wytykają palcami
Są jak wybryki natury ale nie mają cyrkowego namiotu aby się w nim skryć.
Szacuny
0
Napisanych postów
13
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
172
W ogóle możliwe jest to żeby suty zaczęły swędzieć po pierwszym tygodniu cyklu? Bo zapomniałem dodać że zacząłem 18 lipca a tamoxifen wszedł już 26. W ogóle jak to wygląda z tym tamoxifenem, czy on serio jakoś w znacznym, zauważalnym stopniu wpływa na efekty? Czy to jest raczej sprawa groszowa, istotna jak ktoś się szykuje na zawody
Szacuny
0
Napisanych postów
13
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
172
Zrobię chyba tak że przebadam sobie estro, jeżeli jest ponad normę to zbiję je do mniej więcej normy odstawię tamoxifen i dam sobie drugą szansę. Ponieważ w sumie te moje swędzenie nie było takie że nie mogłem wytrzymać i musiałem się drapać tylko było tak takie że po prostu coś tam mnie po swędziało delikatnie przez pięć minut i spokój na jakiś czas. Cykam się po prostu że zareaguję zbyt późno. Czy te bolące guzki są regułą, zawsze występują przy gino, czy to wygląda jak większość sajdów w tym temacie "jeden ma drugi nie". Po prostu chcę wykorzystać w 110% potencjał koksu, a jak coś się zj**ie to mnie nie stać na to żeby wydać 6 koła na zabieg. I jeszcze ostatnie pytanie na które chciałbym konkretną odpowiedź, czy te początkowe objawy gino są "wyraźne" znaczy jak mają suty swędzieć to tak jakby uj**ał komar że aż korci żeby się podrapać, a ból jest bólem czy delikatnym dyskomfortem, czy może lepiej nie kombinować i brać te 10-20 mg ed
Szacuny
1223
Napisanych postów
26444
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
298562
Raczej nikt nie siedzi i nie czeka obserwujac jak go gino zaczyna atakowac. Z wlasnego doswiadczenia Ci powiem na tyle na ile pamietam. W okolicach 0.5-1cm od sutka pojawia sie zaczerwienienie, swedzi, czuc delikatne zgrubienie. Jeśli przeczekasz 1-2 dni nie wydaje mi sie nie spostrzegl sie, ze gino atakuje.
Szacuny
1465
Napisanych postów
10261
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
84499
Tamoxem przechodzi się taperem w dół do dawki 1/4 tabletki czyli 5mg eod , korzystkiedodać proviron 2razy 25mg i o tydzień dłużej przedłużyć ,proviron po odstawieniu tamoxa.
Szacuny
0
Napisanych postów
13
Na forum
8 lat
Przeczytanych tematów
172
Dojadę już chyba do końca cyklu z 10-5mg ed tamox, bo boję się że jak odstawię to będę miał cyce że ho ho. Człowiek uczy się na błędach :) Czułem swędzenie i tak jakby ktoś mnie łapał za suty i ściskał co jakiś czas, ale mogła to być tylko schiza.
Szacuny
885
Napisanych postów
35146
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
814700
w czasie odbloku i po odbloku poziom e2 tez jest wazny, wiec jezeli bedziesz lecial dalej to najprawdopodobniej bedziesz musial przeciagnac tamox rowniez na czas odbloku , dlatego lepiej byloby prawdziwie zbic estro, ale oczywiscie tamox tez da rade uzywany w odpowiedni sposob
BO LEPIEJ BYSMY STOJAC UMIERALI NIZ MAMY KLECZAC NA KOLANACH ZYC!