Szacuny
6
Napisanych postów
201
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
6329
Witam zrobiłem sobie dzisiaj ogólne badania które wstawię niżej żeby ktoś z was zerknął , widzę że mam mocno podwyższone D-dimery lekarz każe mi brać obowiązkowo acard/polocard 1 tab dziennie do momentu wizyty u chirurga ogólnego ja nie mam pojęcia skąd to się bierze.. Ćwiczę regularnie , mam zbilansowaną dietę itd.. Czy w tej sytuacji powinienem zaprzestać ćwiczeń siłowych/cardio i wejść na zero kaloryczne jako że jestem na redukcji ? Czy mogę dalej spokojnie robić swoje ? Pozdrawiam !
Szacuny
6
Napisanych postów
201
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
6329
Wykonanie badań zlecił mi lekarz rodzinny , około miesiąc temu miałem kołotanie serca , cięższy oddech i wylądowałem na SOR gdzie już wtedy wyszło mi że D-dimery mam podwyższone w zasadzie bardzo podobny wynik był wtedy no i w szpitalu stwierdzili że jest to nieznaczne podwyższenie i tyle a lekarz rodzinny stwierdził że coś jest na rzeczy i zlecił mi powtórzenie badań które wyszły jak widać.. Mam skierowanie do chirurga ogólnego a do tego czasu biorę Bibloc i Acard i tutaj moje pytanie czy mogę dalej ćwiczyć siłowo , cardio i być w deficycie gdy czuje się ogólnie dobrze ? Pozdrawiam !
Szacuny
609
Napisanych postów
1488
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
11297
D-dimery zwykle świadczą o zakrzepach, bierz leki i stosój się do zaleceń lekarza a treningi narazie odpóść dostajesz leki na rozpuszczenie się tych zakrzepów, podają też heparynę na wysokie d-dimery