Olej z ogórecznika - to olej, który pozyskiwany jest z nasion Oleum Boraginis. Stanowi źródło kwasu gammalinolenowego (GLA) oraz innych kwasów tłuszczowych (palmitynowego, stearynowego, oleinowego, linolowego,erukowego. Posiada właściwości przeciwzapalne i łagodzi obajwy alergii, korzystnie wpływa na funkcjonowanie serca oraz układu krwionośnego, poprawia kondycję skóry, włosów paznokci. Pomaga regulować profil lipidowy krwi. Choć nasza współczesna dieta obfituje w kwasy tłuszczowe z rodziny omega 6, to są to głównie kwas linolowy i arachidonowy. Kwasu gamma-linolenowego spożywamy relatywnie mało. Olej z ogórecznika wchodzi w skład preparatów stosowanych w profilaktyce hiperlipidemii, a także suplementów z kategorii z drowie i uroda oraz koncentratów odżywczych.
Dawkowanie: od kilkuset miligramów do kilku gram na dobę lub więcej po uzgodnieniu z lekarzem lub dietetykiem.
Dawkowanie: od kilkuset miligramów do kilku gram na dobę lub więcej po uzgodnieniu z lekarzem lub dietetykiem.
http://www.sfd.pl/TEST_spalacz_REDOX_EXTREME-t1165501-s45.html - redukcja 2018
http://www.sfd.pl/-t1090712-s450.html -> blog treningowy