czytam skład tych witamin i np wit B1 - 19,4 mg czyli 1763 % dziennego zapotrzebowania......nie jest to za dużo ? wiem że jak coś jest dopuszczone do handlu to to nie jest szkodliwe ale czy aż tak duże wartości są potrzebne ? inne witaminy także mają kilka razy wiecej mg niż moje obecne Gold Vit dla mężczyzn. A szukam czegoś innego bo mi sie Gold Vit znudzil i rozważam albo Multiple Sport albo Trec Multi Pack
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
- OLIMP VITA-MIN Multiple Sport vs. OLIMP VITA-MIN Plus
- OLIMP Vita-Min Multiple Sport+ Kreatyna+OLIMP Chela MZB Sport Formula
- Olimp Tribusteron+Olimp ZMA 60+Olimp VITA-MIN Multiple Sport. Czy można połączyć?
- Olimp Vita-Min Multiple Sport czy Allnutrition Vitaminall Sport?
- OLIMP Chela-Mag B6 555mg + Olimp vita-min multiple sport?
- olimp VITA-MIN Multiple SPORT-nowość
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
te dane są podane wg standardów podawanych dla przeciętnego zjadacza chleba bez aktywności fizycznej, poza tym nie licz, że tyle ile jest podane zostanie przyswojone, możesz być spokojny to są bezpieczne dawki
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
...
Napisał(a)
andmair wydalisz z moczem, nic Ci nię będzie, nie przedawkujesz witamin rozpuszczanych w wodzie
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
To, że danej witaminy jest więcej niż 100% zapotrzebowania nie znaczy, że tyle nie można spożywać. Większość witamin np. z grupy B można w ogromnej ilości.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
witainy z grupy B sa wydalena wraz z moczem, tutaj nie ma klopotow by cos sie stalo gdy spozywamy jej wiecej niz wynosi zapotrzebowanie, chyba zebysmy faktycznie bardzo mocno przesadzali
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/
...
Napisał(a)
spójrz na składy napojów energetycznych... prócz kofeiny i cukru/słodzika mają spore ilości między innymi właśnie witamin z grupy B... wszystkie witaminy prócz A,D,E,K są rozpuszczalne w wodzie więc łatwo ewentualny nadmiar wysikać... a multiple sobie możesz brać co drugi dzień jak się boisz
a tak w ogóle co znaczy stwierdzenie że "witaminy ci się znudziły"? słabo klepią?
Zmieniony przez - gathazar w dniu 2019-03-04 15:40:28
a tak w ogóle co znaczy stwierdzenie że "witaminy ci się znudziły"? słabo klepią?

Zmieniony przez - gathazar w dniu 2019-03-04 15:40:28
...
Napisał(a)
na początku czułem sie po nich żwawszy teraz bez róznicy. Być może sie organizz przywyczaił. Stąd chęc zmiany okresowo na coś innego. Wiem że witaminy to nie przedtreningówka żeby prąd podpinała ale chyba spadł efekt tych witamin
...
Napisał(a)
Nie ma czegoś takiego jak przyzwyczajenie organizmu do witamin
on zawsze będzie reagował na nie bo zawsze mu będą potrzebne. Widocznie uzupełniłeś niedobory i dlatego nie czujesz już działania.

...
Napisał(a)
Raczej wmawiałeś sobie tego typu dziłanie.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Dokładnie. Wielu moich podopiecznych wskazuję na fakt że lepiej czują się po witaminach co powiązane jest właśnie albo z mocnym niedoborem albo efektem placebo
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!