Kupiłem dziś za 22,99zł 500ml oliwy z oliwek i chciałem się poradzić czy jest ona właściwie wybrana?
Napisy jakie są na butelce to:
GOYA Extra Virgin - Hiszpańska ekstra oliwa z oliwek pierwszego tłoczenia uzyskanie na zimno.
I jeszcze inne pytania dot. diety na mase. Mam 16 lat, 60kg, wzrostu 178cm.
W diecie mam b. mało tłuszczy, prawie w ogóle zależy(bo diete mam zróżnicowaną), raz mam 10/15g tłuszczu, a raz 30g, głównie te tłuszcze pochodzą z jajek, mięsa, oleju(fu!) itp (zero orzechów, oliw, ryb itd).
Mam takie zapytanie ile powinienem teraz spożywać tej oliwy żeby podbić ładnie tłuszcze, bo póki co nie mam funduszy na co innego, jedynie ta oliwa, więc:
-do jakich posiłków mogę dodać i w jakich ilościach?
-mogę ją pić tak po prostu?
-w jakich warunkach ją przetrzymywać, aby nic się jej nie stało
I pyt. dot jajek:
-Czy mogę spożywać(jako 16 latek) więcej niż 4 jajka dziennie? Czy jest jakiś limit? Czytałem, że 5 jajek tygodniowo to max.
Zmieniony przez - MCtoshkin w dniu 2012-03-14 20:23:15
Napisy jakie są na butelce to:
GOYA Extra Virgin - Hiszpańska ekstra oliwa z oliwek pierwszego tłoczenia uzyskanie na zimno.
I jeszcze inne pytania dot. diety na mase. Mam 16 lat, 60kg, wzrostu 178cm.
W diecie mam b. mało tłuszczy, prawie w ogóle zależy(bo diete mam zróżnicowaną), raz mam 10/15g tłuszczu, a raz 30g, głównie te tłuszcze pochodzą z jajek, mięsa, oleju(fu!) itp (zero orzechów, oliw, ryb itd).
Mam takie zapytanie ile powinienem teraz spożywać tej oliwy żeby podbić ładnie tłuszcze, bo póki co nie mam funduszy na co innego, jedynie ta oliwa, więc:
-do jakich posiłków mogę dodać i w jakich ilościach?
-mogę ją pić tak po prostu?
-w jakich warunkach ją przetrzymywać, aby nic się jej nie stało

I pyt. dot jajek:
-Czy mogę spożywać(jako 16 latek) więcej niż 4 jajka dziennie? Czy jest jakiś limit? Czytałem, że 5 jajek tygodniowo to max.
Zmieniony przez - MCtoshkin w dniu 2012-03-14 20:23:15