
Witam,
Dokładnie 3 tygodnie ułożyłem sobie dietę i dałem tu w dziale odżywianie do sprawdzenia.
Zakupiłem wtedy oliwę z oliwek SALVADORI - OLIO DI SANSA DI OLIVA ( Nr 1 na załączonym zdjęciu ). W smaku była wręcz idealna tzn. mogłem ją pić litrami nie przeszkadzał mi jej smak. Ale całkiem niedawno zorientowałem się, że to nie EXTRA VIRGIN czyli, że nie jest z pierwszego tłoczenia.
Więc następnym razem kupiłem oliwę z oliwek Ballester EXTRA VIRGIN ( Nr 2 na załączonym zdjęciu ). Pomyślałem sobie, że będzie smakować jeszcze lepiej. Niestety po łyżce tej oliwy mam odruchy wymiotne, jest gorzka i pali w gardło.
I właśnie mam pytanko czy jeżeli kupię oliwę z oliwek innej firmy np. SALVADORI - OLIO DI SANSA DI OLIVA tyle, że EXTRA VIRGIN ( Nr 3 na załączonym zdjęciu ) to będzie tak samo dobra w smaku jak ta pierwsza z drugiego tłoczenia czy po prostu wszystkie oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia mają taki obrzydliwy smak ?
Pozdrawiam.