Szacuny
32
Napisanych postów
2034
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
19955
Witam
Mam pytanko odnosnie dobijania kalorii oliwa z oliwek.
Moge ja pic wieczorem czy raczej w ciagu dnia ??
wolał bym wieczorem bo wtedy wiem dokladnie ile mi potrzeba ;)
Szacuny
8
Napisanych postów
972
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
10493
Ustal sobie m/w dzienną dawkę tłuszczy a nie 'ile brakuje kcal to tyle wieczorem wypije'.
Oliwe możesz pić o każdej porze, najlepiej razem z posiłkami.
Zmieniony przez - tomekm2012 w dniu 2013-05-23 18:34:41
Szacuny
32
Napisanych postów
2034
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
19955
nie mam scislej diety ustalonej tylko rozpisuje co jadlem i licze a wieczorem chciałem dobić ewentualne braki oliwą tylko nie wiem czy można ja pic na noc
Szacuny
369
Napisanych postów
8676
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
130653
oliwa nie powinna byc wiodącym źrodłem tluszczu w diecie, a "dobijanie" nia bilansu oznacza, że dieta kuleje. gdybys mial w diecie tluste miesa, tluste ryby, jaja, orzechy i inne tluszcze, to mogloby sie okazac, że spelnilbys zapotrzebowanie na ten makroskladnik. ukladaj sobie diete na dzien wczesniej, to nie bedziesz musial dopijać tluszczu na koniec dnia. przeciez to zajmuje kilka chwil
Szacuny
369
Napisanych postów
8676
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
130653
rozumiem, ale picie oliwy mija sie z celem. Zjedz np. orzechy, jaja, tlustą rybe czy porcje tlustego mięsa. warto urozmaicać diete i nie bazować na jedynie na popularnych produktach, bo narazasz sie tym na deficyty wartosci odzywczych w diecie. Rozumiem, że tran i omega-3 masz w diecie
Szacuny
369
Napisanych postów
8676
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
130653
nawet na tym forum mozna znaleźć kiepskie porady, a traktowanie oliwy jako bazowego tłuszczu jest nietrafionym pomyslem. Kup tran i włacz do diety rowniez, bo zapewne cierpi na deficyt o-3