Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Opalanie na solarium-nago??

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 64639

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51930 Wiek 31 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
chce isc do solarium. czy jakos specjalnie musze sie przygotowywac? mam ciemna karnacje,szybko sie opalam latem na sloncu. no i jak sie opalac-calkiem nago czy w slipkach??
2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 6313 Napisanych postów 78025 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 766950
Ciemna karnacja skóry bez wątpienia jest czynnikiem zwiększającym naszą atrakcyjność w społeczeństwie. Szczególnie ma to miejsce w przypadku płci przeciwnej. Osoby blade uważane są za chore i zdecydowanie mnie atrakcyjne. Z tego też względu zależy nam na tym, aby nasza skóra miała ciemniejszą barwę. W tym celu w okresie wiosna-lato korzystamy w uroków ładnej pogody i promieni słonecznych, opalając się na dworze. Niestety w naszym kraju czas jesienno-zimowy nie jest obfity w słońce, więc nie ma możliwości, aby się opalić. Chcieliśmy zachować opaleniznę po okresie lata lub po prostu ją poprawić. Dlatego też wybieramy solarium.

Solarium jest miejscem, które oferuje usługi korzystania ze specjalistycznych urządzeń, które emitują promieniowanie UV. Dzięki temu jesteśmy w stanie przez 5-15 minut ekspozycji na nie, opalić się w pewnym stopniu. Regularne korzystanie z solarium pozwala na zmianę karnacji skóry na ciemniejszą. Nie ma konieczności specjalnego przygotowania się przed pójściem na solarium. Wystarczy udać się i skonsultować z osobą oferującą usługę, ile minut dobrać dla naszej barwy skóry. Następnie wchodzimy do maszyny nago. Jeżeli chcesz mieć jasne ślady na pośladkach, to śmiało możesz w majtkach. Po położeniu się w urządzeniu naciskamy przycisk i czekamy wyznaczony czas leżąc i opalając się. Należy pamiętać o tym, aby mieć zamknięte oczy lub nałożone specjalne okulary dostępne na miejscu. Zdecydowanie nie należy przesadzać z ilością wizyt. Promienie UV niestety działają niekorzystnie na naszą skórę, powodując jej szybsze starzenie i zwiększając ryzyko oparzeń oraz nowotworów.

Moderator działu Odżywianie

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 114 Napisanych postów 3633 Wiek 37 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 15525
nie musisz sie specjalnie przygotowywac
jak chcesz szybciej sie opalic kup sobie przyspieszacz, sa takie dostepne w solariach. Oczywiscie na poczatek nie przesadz z iloscia minut. Jak masz ciemna karnacje to mysle ze na poczatek 7 minut bedzie okey. Koniecznie po tym nawilz skore.
A i jak chcesz opalaj sie w slipkach ale jeszcze nie slyszalam zeby ktos sie opalal w ubraniu na solarce, przeciez to troszke bez sensu Nie rowno sie opalisz wiec lepiej jest nago.

i m p o s s i b l e
i s
n o t h i n g

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 1380 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 46815
mysle ze szybko sie opalisz:) chodz tam na 10 =15 min i dobry przyspieszacz:)
ja oppalam sie na go

dyslektykiem jestem :)
you have the big biceps:D
biceps is small dick its bigger:D

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51930 Wiek 31 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
no wiem ze rownomierniej opale sie nago-no ale moze chcoiaz kupie sobie stringi.Nie chce przegrzac mojego 'przyjaciela' i jaj,chce miec dzieci w przyszlosci ;)
A opalacie sie na brzuchu czy plecach? smarujecie sobie twarz czyms?nie chcialbym zeby od razu mi sie mocno opalila,zeby nie bylo widac.badz co badz,ale facet i solarium-tak do konca to sie jeszcze nie przyjelo :(
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 114 Napisanych postów 3633 Wiek 37 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 15525
Nie ma roznicy miedzy facetem na solarium a kobieta na solarium. Przeciez to nie ma nic do rzeczy bardzo wielu facetow sie opala czasem na solarium zeby nie byc bialym podczas zimy, moj facet rowniez.
Ja opalam sie na plecach , na brzuchu troche nie wygodnie. Od opalania sie nago nic Ci nie bedzie wiec sie tak nie przejmuj. Jak nie chcesz sobie twarzy spiec to sa takie solaria gdzie reguluje sie opalanie buzi a nawet mozna wylaczyc jak juz stwierdzisz ze wystarczy. Potem musisz ja nawilzac jak i cale cialo. Radze takze stopniowo zwiekszac minuty , nawet jesli nie masz bladej skory.

i m p o s s i b l e
i s
n o t h i n g

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 187 Napisanych postów 4965 Wiek 42 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 40441
ja bym wolała podlozyc sobie cos pod tyłek, chociazby papierowy recznik, bo jakbym sobie pomyslała ze przede mną ktoś nago jeżdził swoim obleśnym tyłkiem..

"Ten tylko jest wolny,
kto na wysokość wstępuje bez uciech,
a schodzi z niej bez żalu..."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
heh, przeciez po kazdej osobie jest dezynfekowane cale lozko.
1

i m p o s s i b l e
i s
n o t h i n g

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 157 Napisanych postów 10921 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 43675
tak jak blue napisAłA.w ogole tz tego nie rozumeim dlaczego w slipach
chyba nie chcesz miec białego tyłeczka hehe
ja osobiscie tez wole na plecch sie opalac...
a do do faceta na solarium to ja wlasnie sadze ze sie juz przyjeło bynajmniej w moi otoczeniu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 187 Napisanych postów 4965 Wiek 42 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 40441
no niech ta ja tam tylk pamietam jak ktos mi gadal ze na solarium cos załapał, calkiem mozliwe ze z zaniedbania pracownika

"Ten tylko jest wolny,
kto na wysokość wstępuje bez uciech,
a schodzi z niej bez żalu..."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
dokladnie Klaudia
tam gdzie ja chodze zawsze jest czysciutko i zadbane ze az lsni

Zmieniony przez - blueeyes w dniu 2007-03-11 14:00:45

i m p o s s i b l e
i s
n o t h i n g

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 3215 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 29005
babki musza uwazac zeby nie zlapac czegos :-]

Pozdrawiam

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Afty i pleśniawki - porady

Następny temat

bol zobacz

Spalanie
Polecane artykuły