Szacuny
3
Napisanych postów
14
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
256
Od kilku dni pojawił się u mnie ból prawego kolana. 3 dni temu kilka razy go odczułem. Od nastepnęgo dnia - do dzisiaj, ból nie ustaje (Nie jest to duży ból, ale odczuwam go). Czy jakaś opaska pomoże? Np. magnetyczna? Znacie jakieś dobre?
Szacuny
9
Napisanych postów
3394
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
21996
opaski magnetyczne niet.
do lekarza zalatw skierowanie do ortopedy, pewnie dostaniesz przeciwbólowe i przeciwzapalne, jesli ból bedzie sie nasilal to znowu do lekarza i gadac ze jest gorzej.
Szacuny
2
Napisanych postów
40
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
681
dawno miałem taki problem ale nie koniecznie ten sam ból co u ciebie ale poszedłem do ortopedy i dostałem blokade w zastrzyku bo okazało sie że "spaliłem" mięsień czy coś tam takiego od wysiłku. zastrzyk dostałem raz w bolące miejsce minął rok i bólu nie ma
Szacuny
23
Napisanych postów
306
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
640
Witam
jak już udasz się do lekarza i stwierdzi jakąś kontuzję to za łeb go za szyje niech wniosek wypisze na stabilizator.
sami z siebie raczej nie wypisują bo nikt im za to nie płaci.
a dla pacjenta jak z nieba spada NFZ. który refunduje take coś w 70%.
więc za 305 wartości morzesz mieć coś lepszego.
limity w zależności od kodu choroby wachają się.
najczęściej to limit do 250 pln. za tą sumę można już kupić konkretny stabilizator.
pozdrawiam
ALecki
Szacuny
3
Napisanych postów
14
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
256
Słyszałem, że jeżeli źle założy się tą blokadę to można zostać kaleką :(
I chyba trzeba powtarzać ten zabieg co jakiś czas...
No cóż, mam tylko nadzieję, że to bóle związane z szybkim wzrostem (mam 15 lat, 183 cm wzrostu). Wczesniej mialem bole, ale nie ciagle, przechodzily po kilku minutach.
Szacuny
23
Napisanych postów
306
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
640
Ale nikt tu nie mówi o blokadzie.
stabilizator z regulowanym kontem zgięcia zjest z regóły atabilizatorem poperacyjnym.
mówimy o kokretnej jak to nazwałeś opasce
pozdrawiam
Alecki
Szacuny
2
Napisanych postów
13
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
49
Powinna pomóc elektrostymulacja tens, która dość skutecznie zwalcza sam ból. Możesz zastosować specjalną opaskę z wbudowanymi elektrodami. Coś takiego: