Szacuny
164
Napisanych postów
12853
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
43234
na czym spale więcej kalorii co bardziej się opłaca wyczytałem narzie tylko to że orbiterk powoduje mniejsze obciążenie stawów a bieznia wpływa lepiej na gestnienie tkanki kostnej
zależy mi żeby wybrać dobrze i tanio a zależy mi na użądzeniu dobrym na spalanie tłuszczyku i mało kontuzyjnym
narazie mam do dyspozycji rower stacjonarny ale potrzebuje urozmajcenia
Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
0
też długo zastanawiałam się co wybrać bieżnię czy orbitrek, miałam już jedne właśnie taki z promocji z reala ale nie sprawdził się, po jakimiś czasie zaczął hałasować itp, ćwiczenia stały się koszmarem więc darowałam sobie. Siostra kupiła sobie taki już profesjonal za jakieś 1000 zł różnica ogromna, jednak nie mogłam na nim wytrzymać dłużej niż 15 minut. Postanowiłam sobie sprawić bieżnię ale też taką profesjonalną trochę kosztowała ale był to prezen od meża na urodziny. Jest to bieżnia elektryczna nie magnetyczna i jest naprawdę super. Polecam wszystkim tylko uważam że jeżeli chcecie ćwiczyć to nie wydawajcie na marne pieniędzy na tandetę z hipermarketów, lepiej wybrać się do sklepu sportowego i spróbować prawdziwy sprzęt napewno poczujecie różnicę, a ćwiczenia będą przyjemniejsze i dadzą pożądany efekt. Pozdrawiam
Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Orbitrek angażuje bardziej równomiernie, bieżnia bardziej dół
Spalanie kalorii zależy od tempa ćwiczenia, ale przy takiej samej liczbie "przejechanych" kilometrów wiecej się spali na bieżni (co nie zmienia faktu że ćwicząc szybciej na orbitreku spalisz tyle samo). Wszystkie te różnice są z praktycznego punktu widzenia mało istotne. Orbitrek ma jedną przewagę - można jeździć do tyłu jeżeli kogoś to bawi (angażuje ładnie dwugłowe ud, ale to funkcja dla nietrenujących siłowo)
Szacuny
164
Napisanych postów
12853
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
43234
przejade sie do selgrosu i dekatlonu ale też fajny w carfurze widziałem a
mam zamiar coś do 400zł kupić bo fundusze mie ograniczają
najlepiej to bym się ucieszył ze sprinterskiego stacjonarnego rowerku ale taki to ponad 1000zł a za ten co teraz mam dałem niecałe 400 i tylko magnetyczny
Szacuny
0
Napisanych postów
68
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
2323
Ja ostatnio kupiłam sobie orbitka w carfurze w promocji za 299pln. Na poczatek miałam z nim niezły problem, chodził strrrasznie ciężko (na najlżejszym oporze), po kilku min. byłam cała zlana potem. Okazało się (jak pojechałam do serwisu) że go nie przyjmą, bo wyrzuciłam oryginalne pudło.. No ale juz wszystko jest wporzadku, moj Rycerz pobawił się nad urządzeniem i wszystko ładnie chodzi Dzis zaczynam cwiczyc... bede dzielic sie efektami
Szacuny
164
Napisanych postów
12853
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
43234
mam pytanie
co polecacie zrobić gdy z paska klinowego(tak przypuszczam)sypią się fragmenty gumy
bo zawsze gdy skończę jazde pod orbitrekem są kuleczki gumy
dotrze się to czy rozkręcać i coś nasmarować??????????