Szacuny
1
Napisanych postów
55
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
5079
8 miesięcy temu złamałem kość ramienną w trzonie, ręka sie niestety krzywo zrosła (założono tylko gips) i za miesiąc mam wizyte u ortopedy (na NFZ) w sprawie tej ręki. Jak brałem skierowanie od lekarza rodzinnego to powiedzial ze musze miec jakies zdjęcie rtg tej ręki (jak sie zrosla) czy to prawda? czy wystarczy tylko skierowanie i papiery z poprzedniego szpitala gdzie mi składali reke.
Zmieniony przez - magisz w dniu 2019-08-01 16:53:50
Szacuny
1
Napisanych postów
55
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
5079
najbardziej obawiam sie tego ze ortopeda uzna że jest dobrze i nie podejmie sie zabiegu. reka jest sprawna ale nie moge poprawnie technicznie wykonywac cwiczen na silowni przez tą krzywizne + jest znieksztalcona.
Szacuny
1
Napisanych postów
55
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
5079
A ile czasu sie czeka na taką operacje ortopedyczną? Jak czekalem miesiac na wizyte to moge tez czekac np miesiac na operacje czy to znacznie dluzej jest?
Szacuny
17764
Napisanych postów
132954
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1464565
Musisz w danej placówce popytać bo jak na nfzet to swoje trzeba odczekać, chyba że masz lekarza prowadzącego i pracuje on w szpitalu to Cię może wcisnać gdzieś
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
12445
Napisanych postów
161894
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1240269
w kazdej placówce bedzie inaczej, inna dlugosc kolejki co powizane jest z licza oczeujacych na zabieg, jak i z limitami finansowymi, jakie wyznaczyl NFZ dla danej placowki, piszac wprost tyle ile maja kasy tyle moga danego roku przyjac pacjentow i nawet jak nikt nie czeka, to musisz czekac na pule pieniezna. taki system niestety. swoja droga, jaki jest powod ponownego lamania kosci? nie przestrzegales zalecen po zalozeniu opatrunku gipsowego, czy inna sprawa jeszcze? bo takie sytuacje sa dosc nietypowe
Szacuny
1
Napisanych postów
55
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
5079
raczej wina chirurga, w dniu zlamania lekarze mowili ze napewno bede mial operacje a 2dni pozniej jak mialem wizyte u chirurga to powiedzial ze nie jest tak zle i zalozyl tylko ciezki gips (ktory mial nastawic kosc) niestety reka i tak sie krzywo zrosla (na skos). Widocznie kosc byla tak zlamana ze zespolenie jej srubami/gwozdziem bylo konieczne aby sie prawidlowo zrosla.