Witam, czy ktoś ma doświadczenia i jakie z dietą i treningami w przypadku otyłości patologicznej czyli BMI powyżej 40. Dla przykladu- wzrost 181cm, waga 151 kg. Czy bardziej Waszym zdaniem tego typu otyłość nadaje się do leczenia chirurgicznego.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Proszę, w tym temacie jest dużo cięższy przypadek: https://www.sfd.pl/Redukcja_z_236kg-t1082446.html
...
Napisał(a)
Nie wiem, co ta osoba je, natomiast nie to mnie interesuje. Pewnie dużo, skoro taka waga. Dzienniczek i "złote uwagi", gdzie co obciąć praktycznie u każdego dietetyka jest dostępne. Raczej pytam o Wasze spostrzeżenia, czy iść w dietę i trening czy poddać się operacji.
...
Napisał(a)
a co lekarze na to?
when im going to do some mountaineering actually im going back home
...
Napisał(a)
Zdecydowanie aktywność fizyczna i dieta. Każdy powinien iść w tym kierunku. Nawet jak nie jest otyły. Sama operacja nic nie pomoże. Zmienić trzeba swoje życie, a nie kawałek żołądka.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
jasna sprawa, jednak n8estety sa sytuacje w zyciu ze raczej tylko operacja ratuje sytuacje. mam nadzieje, ze w tym przypadku tak nie jest 

when im going to do some mountaineering actually im going back home
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!