Cześć. Chciałbym dowiedzieć się od czego zależy stopień owłosienia ciała u faceta. Jestem dość mocno porośnięty, w sumie to nigdy nie widziałem w realu, żeby ktoś był tak porośnięty jak ja. Głownie brzuch, klata, ramiona, barki i plecy. O nogach nawet nie będę pisał. Na barkach i klacie włosy mogę złapać w garść... Czy takie nadmierne owłosienie nie oznacza jakiś problemów hormonalnych? Ogólnie to jestem zdrowy. Czytałem, że przyczyną są tylko i wyłącznie geny, ale mój ojciec ma tylko lekko porośniętą klatkę. Matka nie ma żadnych anomalii.
Kolejna sprawa, że mimo bujnego porostu na całym ciele i przyroście zarostu na twarzy w tempie 1mm/dzień to mam problem z wypadaniem włosów z głowy. Mam spore zakola i gniazdo na środku.
I ostatnia sprawa, jaki sposób depilacji wybrać? Czy mitem jest, że jak ogolę się jednorazówką, to włosy będą rosnąć jeszcze szybciej, gęściej i będą mocniejsze, tj. sztywniejsze, czarniejsze i dłuższe?
Plastry, woski przy tak gęstym zaroście to chyba zły pomysł?
Co z depilacją laserową? Jest droga, to fakt. I czy przy takim gąszczu będzie ona skuteczna? Nie trzeba będzie poprawiać kilka razy? Boli taki zabieg?
Dziwią mnie ceny depilacji laserowej a koszt samego urządzenia do depilacji laserowej. Takiego można kupić od 600 do 1500zł np. na allegro. Te za ok. tysiąc zł wyglądają porządnie. Może lepiej sobie samemu kupić i mieć dla siebie? Jeżeli to działa tak jak w salonie kosmetycznym to wyjdzie mi nawet taniej, jakbym zdecydował się porządnie się wydepilować.
Co o tym myślicie, zapraszam do dyskusji.
Zmieniony przez - koob w dniu 2016-08-23 20:08:49
Zmieniony przez - koob w dniu 2016-08-23 20:09:36
Zmieniony przez - koob w dniu 2016-08-23 20:10:27
Kolejna sprawa, że mimo bujnego porostu na całym ciele i przyroście zarostu na twarzy w tempie 1mm/dzień to mam problem z wypadaniem włosów z głowy. Mam spore zakola i gniazdo na środku.
I ostatnia sprawa, jaki sposób depilacji wybrać? Czy mitem jest, że jak ogolę się jednorazówką, to włosy będą rosnąć jeszcze szybciej, gęściej i będą mocniejsze, tj. sztywniejsze, czarniejsze i dłuższe?
Plastry, woski przy tak gęstym zaroście to chyba zły pomysł?
Co z depilacją laserową? Jest droga, to fakt. I czy przy takim gąszczu będzie ona skuteczna? Nie trzeba będzie poprawiać kilka razy? Boli taki zabieg?
Dziwią mnie ceny depilacji laserowej a koszt samego urządzenia do depilacji laserowej. Takiego można kupić od 600 do 1500zł np. na allegro. Te za ok. tysiąc zł wyglądają porządnie. Może lepiej sobie samemu kupić i mieć dla siebie? Jeżeli to działa tak jak w salonie kosmetycznym to wyjdzie mi nawet taniej, jakbym zdecydował się porządnie się wydepilować.
Co o tym myślicie, zapraszam do dyskusji.
Zmieniony przez - koob w dniu 2016-08-23 20:08:49
Zmieniony przez - koob w dniu 2016-08-23 20:09:36
Zmieniony przez - koob w dniu 2016-08-23 20:10:27