Słyszałem że podobno niektórzy kulturyści owijają sobie folię spożywczą wokół brzucha a następnie wykonują aeroby. Ma to spowodować jeszcze szybsze spalanie tłuszczu w okolicach brzucha, boczków. Do tego przed aerobami, kawa, BCAA, L-karnityna lub CLA. jest to prawda z tą folią ? Jeśli tak to dlaczego tak się dzieje ? Skóra owinięta folią nie może oddychać i bardziej się poci ? Efekt jak w saunie ?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Dzięki. Teraz mam już jasność. Ciekawe co na to wszystko naukowcy za pięć lat powiedzą, bo jak widzę w tej dziedzinie nauki, co chwila odkrywają coś nowego i np. coś co uważano kiedyś za szkodliwe np. jajka, teraz uważa się za zdrowe, z mlekiem znów jest odwrotnie.
W książce Artura Mizielińskiego wyczytałem kiedyś takie zdanie : " Kulturystyka to bardzo obszerna dziedzina nauki, trening, odżywianie , regeneracja, stres i dużo innych czynników to wciąż rozwijająca się nauka ".
- i to zdanie powyżej to jedyne co pewne w kulturystyce i to się nie zmienia.
Pozdrawiam Rufi.
W książce Artura Mizielińskiego wyczytałem kiedyś takie zdanie : " Kulturystyka to bardzo obszerna dziedzina nauki, trening, odżywianie , regeneracja, stres i dużo innych czynników to wciąż rozwijająca się nauka ".
- i to zdanie powyżej to jedyne co pewne w kulturystyce i to się nie zmienia.
Pozdrawiam Rufi.
...
Napisał(a)
Nic to nie daje , po za tym co Cię kierowało żeby zakładać temat w tym dziale ?
1
...
Napisał(a)
wydaje mi sie ze ten temat bardziej pasuje do dzialu odchudzanie .
Jak pomogłem to podziękuj . !
Jak nie to pytaj .!
" Madrym jest ten ktory umie przyznac sie do własnej głupoty"
TEST FITMAX Fire Fit podsumowanie str.6 : http://www.sfd.pl/TEST_Fire_Fit__Cyborg69-t860618.html?pow=tak&userid=304292#post5.
http://www.sfd.pl/Cyborg69_,_będzie_sie_działo_!_-t948969.html - MÓJ DZIENNIK
...
Napisał(a)
Z tego co wiem u mnie na treningach kb robili tak jak chcieli spaść do odpowiedniej wagi na zawody. Jak to działa.. niewiem.. ale skoro tak robili to pewnie jakieś tam działanie ma.
Osobiście uważam , że to jest zbędne choć na pewno to działa w sposób taki, zmniejsza chłodzenie , jest większy wysiłek i człowiek się bardziej wypaca i męczy przez co łatwiej się zrzuca kalorie. Ogólnie chyba lepiej założyć pare bluz niż to.
Osobiście uważam , że to jest zbędne choć na pewno to działa w sposób taki, zmniejsza chłodzenie , jest większy wysiłek i człowiek się bardziej wypaca i męczy przez co łatwiej się zrzuca kalorie. Ogólnie chyba lepiej założyć pare bluz niż to.
...
Napisał(a)
nie wiedziałem gdzie to przenieść 

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620
...
Napisał(a)
Dlatego właśnie założyłem taki temat. Z tego co wiem tłuszcz nie spala się tylko w jednym miejscu. Świadczą o tym badania, chociażby robione na zawodowych tenisistach. mierzyli tkankę mięśniową i tłuszczową u obu rąk tenisistów i wyniki badań były takie że owszem, w ręce która trzyma rakietę masa mięśniowa była większa ale tkanka tłuszczowa była taka sama w obydwu rękach.
z tego wynika że najlepiej się naubierać i pobiegać, wtedy tkanka tłuszczowa spali się na całym ciele. co do tej folii, to chyba jest tak jak piszecie, ale spytać nie zaszkodziło.
Jeszcze jedno pytanie :
Jeśli na brzuchu mamy tkankę tłuszczową o grubości np. 5 mm a na rękach o grubości 2 mm to jak będziemy trenować regularnie aeroby to tkanka tłuszczowa na rękach i brzuchu spadnie o taką samą grubość w mm, czy w brzuchu spadnie np o 3 mm a w rękach tylko o 1 mm. ??
z tego wynika że najlepiej się naubierać i pobiegać, wtedy tkanka tłuszczowa spali się na całym ciele. co do tej folii, to chyba jest tak jak piszecie, ale spytać nie zaszkodziło.
Jeszcze jedno pytanie :
Jeśli na brzuchu mamy tkankę tłuszczową o grubości np. 5 mm a na rękach o grubości 2 mm to jak będziemy trenować regularnie aeroby to tkanka tłuszczowa na rękach i brzuchu spadnie o taką samą grubość w mm, czy w brzuchu spadnie np o 3 mm a w rękach tylko o 1 mm. ??
...
Napisał(a)
Raczej to się owija na brzuchu i na nogach, głównie na udach , bo tam jest największa ilość tłuszczu.
Myślę , że to niema znaczenia ile się owinie tego na siebie, ale nie robiłem tego nigdy więc ciężko stwierdzić.
Myślę , że to niema znaczenia ile się owinie tego na siebie, ale nie robiłem tego nigdy więc ciężko stwierdzić.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!