Siemka pytanie o owsiankę na śniadanie. Doczytałem, że gotowane płatki owsiane mają znacznie mniej kcal niż surowe, jak i również, że płatki gotowane na mleku półtłustym(100g) mają 158kcal jednak nie wiem w jakich (Płatki-mleko) . Dlatego mam pytanie ile kalorii oraz makro będzie miało moje śniadanie składające się z 60g surowych które ugotuje na mleku 2%(100ml)+ jak to policzyć. Dzięki za odpowiedź.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
w tabele wpisujesz normalnie 60g płatki owsiane i 100 ml mleka
Gotowane płatki nie mają mniej kalorii, wrzucasz 60g to tyle masz one nie parują,
Chyba że ktoś wrzuca 100g płatków, i podczas obrópki one pęcznieją bo wchłaniają wodę i ważą wtedy 200g, i jak ktoś policzy 100g już gotowej owsianki to rzeczywiscie 100g gotowej owsianki będzie miało mniej kalorii bo składa się ona z 50g płatków i 50g wody.

Gotowane płatki nie mają mniej kalorii, wrzucasz 60g to tyle masz one nie parują,
Chyba że ktoś wrzuca 100g płatków, i podczas obrópki one pęcznieją bo wchłaniają wodę i ważą wtedy 200g, i jak ktoś policzy 100g już gotowej owsianki to rzeczywiscie 100g gotowej owsianki będzie miało mniej kalorii bo składa się ona z 50g płatków i 50g wody.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!