Cześć, moja dziewczyna bierze Ozempic, co uważam nie jest rozsądnym rozwiązaniem, jakich skutków ubocznych może się spodziewać?
...
Napisał(a)
Ozempic (semaglutyd) to lek stosowany w leczeniu cukrzycy typu 2. Jak każdy lek, może on powodować pewne skutki uboczne. Pamiętaj, że to tylko ogólne informacje, a konkretne reakcje mogą się różnić w zależności od osoby. Problemy gastryczne, hipoglikemię, niektórzy ludzie stosujący Ozempic mogą doświadczyć zapalenia trzustki, co objawia się silnymi bólami brzucha. Należy zawsze skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą w przypadku jakichkolwiek obaw.
Certyfikowany dietetyk i trener personalny
Najlepsze odżywki i suplementy -> http://sklep.sfd.pl
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
To, czy określony lek należy stosować powinno być określone przez lekarza specjalistę. W tej akurat sytuacji diabetologa. Skoro on stwierdził, że jest to racjonalnym rozwiązaniem akurat w sytuacji Twojej partnerki, to widocznie tak jest. Przecież my nic na ten temat nie wiemy. Co więc możemy Tobie doradzić?
Mogę ewentualnie zasugerować co jest podstawą kształtowania sylwetki. Jest to dobrze dobrana dieta i aktywność fizyczna. Szczególnie trening siłowy. Tutaj sugeruję przyłożyć się w największym stopniu.
Skutki uboczne leków, są opisane na ulotce. Sugeruję zawsze czytać je zanim coś zastosujmy.
Mogę ewentualnie zasugerować co jest podstawą kształtowania sylwetki. Jest to dobrze dobrana dieta i aktywność fizyczna. Szczególnie trening siłowy. Tutaj sugeruję przyłożyć się w największym stopniu.
Skutki uboczne leków, są opisane na ulotce. Sugeruję zawsze czytać je zanim coś zastosujmy.
Moderator działu Odżywianie
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!