Szacuny
11182
Napisanych postów
51933
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
W jaki sposób oznaczane są stopnie w kickboxingu i ile jest tych poziomów? U mnie na treningach nic takiego nie występuje, ale jestem ciekaw. Czy poziom oznaczają paski na spodniach? Niektórzy mają spodnie z paskiem zielonym, inni z czerwonym. Może to tylko kwestia estetyczna?. Proszę o odpowiedź, ponieważ nie wiem jakie spodnie sobie kupić.
"Show me a men of violence who came to a good end and I will make him my teacher."
Szacuny
21
Napisanych postów
5678
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
65565
w kick boxingu nie ma stopni tak samo jak w boksie, kolor lampasa i spodni jest tylko kwestią gustu ćiczącego (sam mam czarne spodnie z niebieskim lampasem).
Trzeba żyć, a nie tylko istnieć.
Ból jest najlepszym instruktorem tylko nikt nie chce zostać jego uczniem!
================================================
Wejdź - http://www.pajacyk.pl _-=<<--SFD-FIGHT-CLUB-->>=-_
__--__GRUBAS Z UDERZANYCH__--__
Szacuny
11182
Napisanych postów
51933
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Nie paski na spodniach nie mają nic wspólnego ze stopniami. Stopni w kickboxingu jest 10 a zdaje sie od 10 w dół czyli 1 jest najlepszy. Mozna zdawać jednorazowo na dwa stopnie. Żeby jechać na zawody w semi contaskcie trzeba mieć 7 stopień a na lighta chyba 5 ale nie jestem w 100% pewien. Wiem że dodatkowo jak zda się wszystkie dziesięć stopni można zdawac na dany. Są dwa dany pierwszy dan i drugi dan. A w ubiorze kickboxera nie ma oznaczenia kto jaki ma stopien bo nie ma to wiekszego znaczenia i tak wygrywa lepszy !!!
Kickboxing to moja pasja i sport który mnie pociąga, daje mi satysfakcje i wiarę we własne siły. Dzięki niemu przekraczam granice których wcześniej przekroczyć nie mogłem !!!
Szacuny
0
Napisanych postów
79
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
10546
Siema Mralien.
A jak to jest w polsce ? Ja cwicze kicboxing od roku i nic o stopniach nie wiem, czyli jak ktos startuje w light kontakcie w Polsce to znaczy ze ma jzu ten 5 stopien jak to napisales? Mozesz o tych stopniach i zawodach w Polsce wiecej napisac?
Dzieki
Nara
Szacuny
11182
Napisanych postów
51933
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Nie wiem jak jest w innych sekcjach ale podejrzewam że w tych klubach które są zarejestrowane w Polskim Związku Kick Boxingu jest coś takiego jak zdawanie na stopnie. Podobne do zdawania na pasy w karate tylko oczywiście to kickboxing więc się różni ale na tych samych zasadach że czym niższy stopień tym trudniej aż tak do pierwszego. I jest odwrotnie jak napisałeś : Nie ma się 5 stopnia jak sie startuje w light contakcie tylko trzeba mieć 5 stopień żeby startować. Ale oczywiście tak jak już powiedziałem tak jest w moim klubie. Acha noi jak już powiedziałem tez nie jestem pewnien co do tego 5 stopnia na light wiem że semi napewno od 7 stopnia. Komisja przyjeżdza do klubu co ok. pół roku i każdy zdaje na stopnie oczywiście nie ma nic za darmo stopnie też kosztują im niższy stopień tym drożej. Ja mam 9 stopień bo niestety ostatnio nie mogłem zdawać gdyż miałem kontuzje śródstopia. Płacisz i zdajesz jeżeli komisja uzna że nie zdałeś pieniądze są zwracane ( na szczeście ) ale żadko sie zdaża że sie nie zdaje. Po jakimś miesiącu od zdania dostaje się dyplom od PZKB że dana osoba zdała na taki i taki stopień. Myśle że jeżeli nie masz zdawania na stopnie w twoim klubie to prawdopodobnie twój klub nie jest zarejestrowany w PZKB. A noi co do ceny to wiem że 10 i 9 po 15 zł , 8 i 7 po 20 zł a dalej sie nie orientuje wiem że cena rośnie. Ja w najbliższym czasie na 7 zdaje.
Kickboxing to moja pasja i sport który mnie pociąga, daje mi satysfakcje i wiarę we własne siły. Dzięki niemu przekraczam granice których wcześniej przekroczyć nie mogłem !!!
Szacuny
0
Napisanych postów
79
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
10546
Raczej jest zarejestrowany bo zawodnicy z mojego klubu startuja w zawodach (mistrzostwa polski itp.), wiec niewiem o co chodzi. I jeszcze powiedz jak bys mogl co trzeba zrobic zeby dostac naprzyklad 9 stopien ??? I wyzsze jak wiesz? np kombinacja lewy ,prawy, lewy sierp ? Bo ciezko mi to sobie wyobrazic. W koncu w kickboxingu nie ma kata i lamania desek. A miara dobrego zawodnika sa chyba sparingi i walki przynajmniej tak myslalem.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51933
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
haaa tak sie smiesznie skalda ze gdzies w warszawie dzis bylo mozliwosc zdawania na stopnie a wiem ze nastepny egzamin bedzie ok marca wiem bo trener odemnie z klubu mowil ale nie zabardzo mnie to zainteresoawlo bo trzeba wylozyc hajs jesli chopdzi o udzial w turniejach to jest tak jak mowil merlin ale moim zdaniem to lipa i dopoki wam to nie bedzie potrzebne to sobie tym glowy nie zawracajcie
Szacuny
11182
Napisanych postów
51933
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Wielkie dzięki. Mralien - sog4you. A co do spodni to kupie sobie te czerwone - ale od thai boxingu. Fajniejsze - maja ladny napis i gwiazdy po bokach. Zreszta zobaczcie sami.
"Show me a men of violence who came to a good end and I will make him my teacher."
Zmieniony przez - Pivo16 w dniu 2002-11-24 11:37:51
Zmieniony przez - Pivo16 w dniu 2002-11-24 11:40:52