Szacuny
3
Napisanych postów
797
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
1219
cały czas pekaja mi wargi a szczegolnie dolna.
wyglada to tak jak by wierznia warstwa naskórka twardniła i pekała
(cos w stylu jak niektórzy maja wokol paznokci)
dzis pekło mi do krwi.
jak temu zapobiec? jakies kremy czy n. za to odpowiada niedobór jakiejs witaminy??
Szacuny
3
Napisanych postów
108
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
5993
Mozesz miec niedobory witamin, kup sobie koniecznie jakis dobry zestaw np Maxivit albo Centrum, nie zaszkodzi tez Tran.
A wargi smaruj przed wyjscie na dwor grubą warstwą jakiejs tłustej maści na Alantan Plus do kupienia w aptece, nie bedzie to zbyt komfortowe ale przemęczysz a jak to wyleczysz miej zawsze nawyk noszenia ze sobą i stosowania jakiegos bezbarwnego sztywnu ochronnego np Neutrogena, Nivea itp. Dobra jest tez Masc Tisane z apteki.
Nigdy nie oblizuj ust na mrozie i nie dopusc zeby ci wyschły.
Szacuny
3
Napisanych postów
163
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
3595
tez to mialem! kup sobie w kiosku jakas pomatke nawilzajaca usta i po sprawie!!!! nus ze soba i jak czujesz ze masz suche usta to smarujesz :D Ja mam o smaku cytrynowym heheh!
Szacuny
9
Napisanych postów
202
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
6731
Miałem podobne schorzenie ..... tylko mnie nie pękało az do krwi (no ze 2 razy sie zdarzyło) ..... polecam kupić w aptece maść witaminową ochronną z Homeofarm'u (to jest nazwa producenta), czesto płukać jame ustną roztworem wody utlenionej albo dentoseptem ( 2 razy dziennie) no i czesto smarować wargi ... w szczególnosci kiedy wychodzisz na dwór w mróz itp
W życiu czasem tak bywa raz peka serce a raz prezerwatywa