Witam, 2 miesiące temu byłam u ortopedy, diagnoza: prawdopodobnie pęknięce kości śródstopia (bardzo delikatne). Lekarz powiedział że się oszczędzać i takie tam przez 6 tyg minimum (trenuję taekwondo olimpijskie). Zrobiłam tak jak lekarz polecił, teraz w środę pierwszy raz wyszłam na delikatny sparing, noga była usztywniona i z ochraniaczem oczywiście, nie bolało mnie więc się zapomniałam i kopnęłam troszkę mocniej w rękę koleżanki (nie zaden łokieć bron boze). od razu po kopnięciu przeszył mnie okropny ból, nie byłam w stanie chodzić, noga oczywiście spuchła na śródstopiu (ale nie mocno). Dzisiaj noga dalej spuchnięta delikatnie, często mrożę i smaruje, chodzenie sprawia mi ból, ale da się, wizyte u ortopedy mam 14 marca. Jaka może być diagnoza? czy może być gips? co robić z nogą (do wizyty), nie przeciązać? może chodzic o kulach?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Jeżeli to jest złamanie to nie wiem jakim w ogóle cudem wizyta dopiero tak późno, w takich przypadkach idzie się od razu do szpitala.. jednak z tego co piszesz gdyby była złamana to to opuchnięcie by tak nie wyglądało. Otóż złamanie kości śródstopia często kończy się składaniem nogi operacyjnie za pomocą drutów i gips to oczywiście podstawa na parę tygodni.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!