Witam, czy płatki owsiane górskie trzeba gotować albo parzyć?
Ja zawsze robię tak, że gdy robię owsiankę - zalewam je wrzątkiem, daje pod przykrycie i czekam aż wchłoną całą wodę, czyli około 5 minut. Gdy robię omlet z płatków owsianych to nic z nimi nie robię tylko też daję pod przykrycie i na lekkim ogniu smażę 3-5 minut z jednej strony
Czy konieczne jest gotowanie, parzenie czy jakaś inna ich obróbka? Nie ukrywam, że omlet na rozgotowanych i miękkich płatkach, nie jest zbyt dobry.
Ja zawsze robię tak, że gdy robię owsiankę - zalewam je wrzątkiem, daje pod przykrycie i czekam aż wchłoną całą wodę, czyli około 5 minut. Gdy robię omlet z płatków owsianych to nic z nimi nie robię tylko też daję pod przykrycie i na lekkim ogniu smażę 3-5 minut z jednej strony
Czy konieczne jest gotowanie, parzenie czy jakaś inna ich obróbka? Nie ukrywam, że omlet na rozgotowanych i miękkich płatkach, nie jest zbyt dobry.