Szacuny
10
Napisanych postów
80
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
892
Witam pływam od 4 miesięcy i jestem zainteresowany ile kalorii takież pływanie może spalać. Na internecie znalazłem że ok 400kcal/h. Ale przez godzinę można przepłynąć 30 basenów 25m ale też i 100 więc to nie zależy chyba od czasu pływania ale od długości jaką siępokonało. Czy dysponuje ktoś wiedzą ile kalorii spala się po przepłynięciu 1750m żabką i 2600m kraulem, dodam że zajęło mi to niecałe 2h.
Pozdrawiam
Szacuny
0
Napisanych postów
95
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
1017
Michael Phelps zjadał po 12 tysięcy kalorii... Zależy jak pływasz, ile pływasz w tygodniu... Jeśli pływasz solidnie, a widać że dość solidnie, chociaż mógłbyś mniej żabą pływać a przerzucić się na grzbiet albo motylkowym zasuwać, to jedz więcej ryżu, owoców, warzyw, pieczywa... jak lubisz to polecam własnej roboty słodycze, zamiast cukru posłodzić miodem... można robić dobre "energetyczne (jak dla długodystansowców - rowerzystów, biegaczy czy pływaków)" przekąski :)
Szacuny
10
Napisanych postów
80
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
892
Hmm dietke to ja mam pływam 2 x 2h tygodniowo poza tym siłownia bieganie rower. Chciałem orientacyjnie sie ogarnąć na jednych stronach piszą 400kcal/h na innej 800kcal/h ale to zależy przecież od intensywności podobnie będzie pewnie z bieganiem nie wierzę że sprinter po godzinie spali tyle kalorii co ktoś biegnący lekkim truchtem.
Szacuny
2
Napisanych postów
724
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
8563
Po prostu jedz więcej, jeśli nie da się znaleźć szukanych przez Ciebie informacji. Zobacz ile potrzebujesz, po jakimś czasie waga będzie stać w miejscu lub też spadać. Sam to określisz.
Szacuny
0
Napisanych postów
623
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
11640
po co Ci to wiedzieć? musieliby Cię podłączyć do jakiegoś sprzętu profesjonalnego, bo każdy spala kalorie inaczej i nie ma reguły ileś tam kcal na godzinę