Cześć! :)
Najpierw problem : Brałam kiedyś antykoncepcje na stawy(wiotkość stawową+trądzik)-wyleczyłam się tylko z choroby stawów. Trądzik został, lecz po 1,5roku brania antykoncepcji zdecydowałam się zaprzestać stosowania anty.. na rzecz zdrowia. Co prawda pierwszy okres dostałam dopiero(po odstawieniu tabletek) jakieś 4msc po.. Za bardzo mnie to nie dziwiło, brałam dłuższy czas leki, także pomyślałam, że po prostu wymaga to więcej czasu przestrojenie się. Po pierwszym okresie na następny czekałam już około 5-6msc. W tym czasie okazało się, że zaczęły się problemy. Powstało PCOS, rosły torbiele. :( No i tak już jest do dziś, akutalnie jestem na tabletkach(Elin), choć nie ukrywam, że chciałabym to ''naturalnie'' wyleczyć, jednak przez torbiele zgodziłam się na leczenie anty, bo są dość sporawe(4cm i mam ich wiele). Także teraz okres jest, jednak ból występuje czasami okropny, że nie jestem w stanie normalnie funkcjonować
Trening : Trenuje już z 2 lata, tak na poważnie z ciężarami około roku. FBW, splity, push&pull, chyba wszystkie przerobiłam. Na początku były efekty trenowania. Teraz gdy wyszło PCOS.. Wszystko stoi w miejscu, lekka zmiana jest, ale trzeba na nią więcej popracować niż zwykle. Trenuje obecnie siłowo 5x week, 2xHIIT week, 1-2x cardio week. Tyle bo mam wakację i chcę nadgonić, jednak nic nie nadganiam(za dużo?). gdy pójdę do szkoły zmniejszę.Ale i tak i tak jestem w trakcie zmniejszania objętości treningowej swojego planu, bo jest tego rzeczywiście dużo.
Dieta : Z początku zwykła zbilansowana. Żadnych efektów. Parę miesięcy ketogenna-extra, jednak efektów brak. Teraz low carb - chyba najlepiej się czuje, jednak występują u mnie obecnie jakieś wahania insy, bo głód mi towarzyszy prawie cały czas.
ANKIETA
****DANE PODSTAWOWE***************************************
NICK:
NIEPRZERWANY[CAŁKOWITY] STAŻ TRENINGOWY: 1 rok
****PARAMTERY OBWODÓW*************************************
WAGA CIAŁA: 53,5
WZROST: 155
OBWÓD RAMIENIA: 31
OBWÓD ŁYDKI: 32
OBWÓD UDA: 52
OBWÓD BIODER: 89
OBWÓD NA WYSOKOŚCI PĘPKA: 75
OBWÓD TALI 67
OBWÓD KLATKI PIERSIOWEJ:
****CEL*************************************************
CO CHCESZ OSIĄGNĄĆ PO PRZEZ DIETĘ I TRENING?
Wyrzeźbione ciało, widoczne mięcho. Mój cel jeśli chodzi o sylwetkę do fitness sylwetkowy.
****STAN ZDROWIA*****************************************
CHOROBY PRZEWLEKŁE: PCOS
PRZEBYTE KONTUZJE: kiedyś liczne zwichnięcia/złamania
WADY POSTAWY: brak
ALERGIE: chyba gluten
PROBLEMY ZDROWOTNE NIEWIADOMEGO POCHODZENIA: nietolerancja glutenu
CZY REGULARNIE MIESIACZKUJESZ? obecnie tak, kiedyś nie
CZY PRZYJMUJESZ TABLEKI ANTYKONCPECYJNE? tak. Elin
CZY PRZYJMUJESZ LEKI Z PRZEPISU LEKARZA? tak
****PYTANIA DODATKOWE**********************************
CZY STOSUJESZ SUPLEMENTY: tak
Witamina C, ZMA, ziółka
Planuję dodać witaminę D, omega-3
CZY STOSOWAŁAŚ DO TEJ PORY JAKIEŚ DIETY (JAKIE/KIEDY/JAK DŁUGO)
ketogenna, low carb, carb cycling.
****DIETA*************************************************
CZY PRZY OBECNEJ DIECIE CHUDNIESZ/UTRZYMUJESZ WAGĘ/TYJESZ?
teraz to utrzymuje lub tyje.
****SPRZĘT**********************************************
Ławeczka, hantle, sztanga, żelazo(obciążenia), modlitewnik,
PROFESJONALNA SIŁOWNIA: TAK/NIE
nie.
****TRENING**********************************
Push&Legs&Pull
Najpierw problem : Brałam kiedyś antykoncepcje na stawy(wiotkość stawową+trądzik)-wyleczyłam się tylko z choroby stawów. Trądzik został, lecz po 1,5roku brania antykoncepcji zdecydowałam się zaprzestać stosowania anty.. na rzecz zdrowia. Co prawda pierwszy okres dostałam dopiero(po odstawieniu tabletek) jakieś 4msc po.. Za bardzo mnie to nie dziwiło, brałam dłuższy czas leki, także pomyślałam, że po prostu wymaga to więcej czasu przestrojenie się. Po pierwszym okresie na następny czekałam już około 5-6msc. W tym czasie okazało się, że zaczęły się problemy. Powstało PCOS, rosły torbiele. :( No i tak już jest do dziś, akutalnie jestem na tabletkach(Elin), choć nie ukrywam, że chciałabym to ''naturalnie'' wyleczyć, jednak przez torbiele zgodziłam się na leczenie anty, bo są dość sporawe(4cm i mam ich wiele). Także teraz okres jest, jednak ból występuje czasami okropny, że nie jestem w stanie normalnie funkcjonować
Trening : Trenuje już z 2 lata, tak na poważnie z ciężarami około roku. FBW, splity, push&pull, chyba wszystkie przerobiłam. Na początku były efekty trenowania. Teraz gdy wyszło PCOS.. Wszystko stoi w miejscu, lekka zmiana jest, ale trzeba na nią więcej popracować niż zwykle. Trenuje obecnie siłowo 5x week, 2xHIIT week, 1-2x cardio week. Tyle bo mam wakację i chcę nadgonić, jednak nic nie nadganiam(za dużo?). gdy pójdę do szkoły zmniejszę.Ale i tak i tak jestem w trakcie zmniejszania objętości treningowej swojego planu, bo jest tego rzeczywiście dużo.
Dieta : Z początku zwykła zbilansowana. Żadnych efektów. Parę miesięcy ketogenna-extra, jednak efektów brak. Teraz low carb - chyba najlepiej się czuje, jednak występują u mnie obecnie jakieś wahania insy, bo głód mi towarzyszy prawie cały czas.
ANKIETA
****DANE PODSTAWOWE***************************************
NICK:
NIEPRZERWANY[CAŁKOWITY] STAŻ TRENINGOWY: 1 rok
****PARAMTERY OBWODÓW*************************************
WAGA CIAŁA: 53,5
WZROST: 155
OBWÓD RAMIENIA: 31
OBWÓD ŁYDKI: 32
OBWÓD UDA: 52
OBWÓD BIODER: 89
OBWÓD NA WYSOKOŚCI PĘPKA: 75
OBWÓD TALI 67
OBWÓD KLATKI PIERSIOWEJ:
****CEL*************************************************
CO CHCESZ OSIĄGNĄĆ PO PRZEZ DIETĘ I TRENING?
Wyrzeźbione ciało, widoczne mięcho. Mój cel jeśli chodzi o sylwetkę do fitness sylwetkowy.
****STAN ZDROWIA*****************************************
CHOROBY PRZEWLEKŁE: PCOS
PRZEBYTE KONTUZJE: kiedyś liczne zwichnięcia/złamania
WADY POSTAWY: brak
ALERGIE: chyba gluten
PROBLEMY ZDROWOTNE NIEWIADOMEGO POCHODZENIA: nietolerancja glutenu
CZY REGULARNIE MIESIACZKUJESZ? obecnie tak, kiedyś nie
CZY PRZYJMUJESZ TABLEKI ANTYKONCPECYJNE? tak. Elin
CZY PRZYJMUJESZ LEKI Z PRZEPISU LEKARZA? tak
****PYTANIA DODATKOWE**********************************
CZY STOSUJESZ SUPLEMENTY: tak
Witamina C, ZMA, ziółka
Planuję dodać witaminę D, omega-3
CZY STOSOWAŁAŚ DO TEJ PORY JAKIEŚ DIETY (JAKIE/KIEDY/JAK DŁUGO)
ketogenna, low carb, carb cycling.
****DIETA*************************************************
CZY PRZY OBECNEJ DIECIE CHUDNIESZ/UTRZYMUJESZ WAGĘ/TYJESZ?
teraz to utrzymuje lub tyje.
****SPRZĘT**********************************************
Ławeczka, hantle, sztanga, żelazo(obciążenia), modlitewnik,
PROFESJONALNA SIŁOWNIA: TAK/NIE
nie.
****TRENING**********************************
Push&Legs&Pull