NOWOSC W MP FIT SPORT ACADEMY KATOWICE! Z przyjemnością informujemy iż rozszerzyliśmy ofertę szkoleń o KURS INSTRUKTORSKI PILATES na Matach:
"MENTAL & POWER PILATES MAT INSTRUCTOR"
11-12 i 18-19 wrzesień 2010
Kolejny termin:
13-14 i 20-21 listopad 2010
W czasie 4 dniowego kursu omawiamy zagadnienia:
*anatomia i biomechanika ruchu
*historia Metody Pilates
*podstawowe pozycje i postawy
*ćwiczenia na macie poziom podstawowy i średniozaawansowany - technika, demonstracja, korekcja
*modyfikacje, bezpieczeństwo ćwiczących
*metodyka prowadzenia zajęć Pilates
*komunikacja z grupą
*muzyka w zajęciach pilates
Zajęcia prowadzone są naprzemiennie w formie wykładów i ćwiczeń praktycznych. Stretching, elementy relaksacji. Zaliczenie z techniki wykonywania ćwiczeń i prowadzenia przygotowanej wg. wskazówek lekcji oraz pisemny egzamin teoretyczny /test/ w ostatnim dniu kursu. Kurs podzielony jest na dwie sesje weekendowe, w soboty g.12-19, niedziele g10-16 z przerwą obiadową.
Uczestnicy otrzymują wszystkie niezbędne materiały szkoleniowe w jęz. polskim. Certyfikat ukończenia kursu MENTAL & POWER MAT CLASS INSTRUCTOR PILATES wystawiony jest w jęz angielskim
Dla kursantów zamiejscowych pośredniczymy w znalezieniu taniego noclegu /schronisko młodzieżowe, hostel, akademiki/
Od kandydatów na instruktorów oczekujemy dobrej kondycji fizycznej, uzyskanej na drodze uczestnictwa w zajęciach fitness bądź też innej dyscyplinie sportu wymagającej pracy z ciałem.
Strona internetowa MP FIT:
www.mpfit.republika.pl
formularz zgłoszeniowy: [email protected]
"MENTAL & POWER PILATES MAT INSTRUCTOR"
11-12 i 18-19 wrzesień 2010
Kolejny termin:
13-14 i 20-21 listopad 2010
W czasie 4 dniowego kursu omawiamy zagadnienia:
*anatomia i biomechanika ruchu
*historia Metody Pilates
*podstawowe pozycje i postawy
*ćwiczenia na macie poziom podstawowy i średniozaawansowany - technika, demonstracja, korekcja
*modyfikacje, bezpieczeństwo ćwiczących
*metodyka prowadzenia zajęć Pilates
*komunikacja z grupą
*muzyka w zajęciach pilates
Zajęcia prowadzone są naprzemiennie w formie wykładów i ćwiczeń praktycznych. Stretching, elementy relaksacji. Zaliczenie z techniki wykonywania ćwiczeń i prowadzenia przygotowanej wg. wskazówek lekcji oraz pisemny egzamin teoretyczny /test/ w ostatnim dniu kursu. Kurs podzielony jest na dwie sesje weekendowe, w soboty g.12-19, niedziele g10-16 z przerwą obiadową.
Uczestnicy otrzymują wszystkie niezbędne materiały szkoleniowe w jęz. polskim. Certyfikat ukończenia kursu MENTAL & POWER MAT CLASS INSTRUCTOR PILATES wystawiony jest w jęz angielskim
Dla kursantów zamiejscowych pośredniczymy w znalezieniu taniego noclegu /schronisko młodzieżowe, hostel, akademiki/
Od kandydatów na instruktorów oczekujemy dobrej kondycji fizycznej, uzyskanej na drodze uczestnictwa w zajęciach fitness bądź też innej dyscyplinie sportu wymagającej pracy z ciałem.
Strona internetowa MP FIT:
www.mpfit.republika.pl
formularz zgłoszeniowy: [email protected]
Trener to mój zawód,Trening to moja pasja, Szkolenia to moje przeznaczenie, Profesjonalizm to moja dewiza :)