STAN OBECNY
33lata , facet, 180 wzrostu , ok. 75kg, ok. 30-40% fat'u
3tyg. treningu "rozruchowego" po dłuuuugiej przerwie ( udało mi się jako-tako doprowadzić do "używalności" ) wcześniej 3 lata boks
CEL TRENINGU
zrzucenie całości fat'a, podniesienie masy do ok. 85-90kg, ładna rzeźba ( nie interesuje mnie klata arnolda ) , bez większej straty szybkości i zwinności. nie chcę rozwijać mięśni nóg i kapturów
CZAS JAKI MOGE POSWIECIĆ NA TRENINGI
codziennie 10-12
NAŁOGI
no cholera palę ale chcę przy tej okazji przestać - to kolejny cel
TRENING JAKI WYMYŚLIŁEM
wszystkie ćwiczenia z progresją obciążenia po 12-10-8-6-4-2 powtórzenia w seriach, serie przeplatane 10powtórzeniami na brzuch ( ABS )
pon.:
klatka: wyciskanie sztangi leżąc, wyciskanie sztangi na skosie, wyciskanie sztangietek na skośnej, rozpiętki na skośnej
barki: wyciskanie sztangi siedząc z przodu
triceps: wyciskanie sztangi leżąc wąsko
wt.:
plecy: wiosłowanie sztangietką jednorącz w opadzie, podciąganie wyciągu do karku szeroko, podciąganie wyciągu do klatki szeroko, podciąganie wyciągu do klatki wąsko, przyciąganie linki wyciągu górnego w siadzie
barki: wyciskanie sztangi siedząc do karku, arnoldki
biceps: w siadzie o parciem na kolanie
śr,:
trening aerobowo-bokserski cyklicznie: skakanka, walka z cieniem, worek, brzuch abs
czw. jak pon.
pt. jak wt.
sob. jak śr.
niedz. wolne
SUPLEMENTACJA:
proteiny: TREC Mass XXL przed i po trenigu + 1-2 razy dziennie ( http://www.dso.pl/product_info.php/manufacturers_id/24/products_id/954 )
glutamina: BIOGENIX Glutagenix 2kaps rano, 2 przed snem i 2 po treningu ( http://www.dso.pl/product_info.php/manufacturers_id/47/products_id/1113 )
kreatyna: OLIMP Creatine 2tab przed treningiem i 3-4 po treningu
DIETA:
niskotłuszczowa, bez pieczywa i ziemniaków, dużo mięsa, warzyw, ryżu, makaronu
powiedzcie mi czy coś z tego będzie? i jeżeli niebardzo to co zmienić?
kolejne pytanie - naczytałem się u Was o treningu HST i wszystko malinowo tylko jedno mnie niepokoi w planie 100%-95%-80%-etc. mianowicie jeżeli dobiorę ciężar który jestem w stanie wycisnąć 15 razy na płaskiej, dodam do niego odpowiednią wartość według tego szeregu aby otrzymać maksa to za chiny ludowe nie wycisnę tego ani razu... gdzie popełniam błąd? i czy wogóle należy w moim przypadku ( patrz założenia trzeningu ) myśleć o HST?
dzięki za wszelką pomoc