Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

POMPKI NA 1 RĘCE

temat działu:

Trening dla zaawansowanych

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 11759

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 311 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 6954
Robiąc pompki podnosimy ok 60% włąsnego ciężaru. A o ile większą pracę wykonuje ramię gdy pompujemy na 1 ręce? Najprostsza odpowiedź brzmi 2x, ale wydaje mi się że to nie jest takie proste
Ktoś wie?

KILL THE WABBIT!!!!!!

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 2005 Na forum 23 lat Przeczytanych tematów 45779

.

trust no one

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
ehe ehe ehe zabawne
inne opinie?

KILL THE WABBIT!!!!!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 1929 Wiek 36 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 30754
czyli powiadasz ze jak robimy pompke na 1 rece czyli podnosimy 120 % ciała hehe ciekawe ciekawe

Rece nie pala mi sie do roboty nie bede robił za te pare złotych

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Nie, napisałem że ręka wykonuje 2x większą pracę niż wtedy gdy używasz 2 rąk. Ale dochodzi jeszcze to że przy normalnych pompkach ręce są szeroko rozstawione i wypadkowa siła obu rąk jest większa niż suma siły obu rąk, dlatego np wyciskanie na ławce robi się szerokim chwytem a nie wąskim.... w każdym razie pompki na 1 ręce to większy wysiłek niż 2x normalne pompki - tak mi się wydaje.

KILL THE WABBIT!!!!!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 1929 Wiek 36 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 30754
wiem wiem zartowałem

Rece nie pala mi sie do roboty nie bede robił za te pare złotych

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 1002 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 19653
60 % na 2 ręce ,czyli na każdą po 30 %
Robiąc na jednej ręce podnosimy 60 % ciała

Teoretycznie (zakładając ,że dane są poprawne) bo nie wiem ,jak się to ma do praktyki i nie wiem jak ty chesz pompkę na jedej ręce zrobić (jak utrzymasz równowagę)

Btw. Da się gdzięś wyłączyć ,żeby nie przysyłało mi info na maila ,że ktoś odpowiezdział na artykół ,czy trzeba w każdym temacie odzielnie zaznaczać ?

Zmieniony przez - Mariusz.K w dniu 2004-06-18 21:39:08
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Wiem że 60%. Ale ręka inaczej pracuje niż przy normalnych pompkach - dłoń jest dokładnie pod klatką a nie gdzieś z boku, i dlatego jest trudniej. Zrób kilka pompek normalnie i kilka z dłońmi blisko siebie pod klatką - widzisz różnicę?
Równowagę utrzymujesz szeroko rozstawionymi nogami a 2 ręka oparta o tyłek.

Co do meili to nie mam pojęcia.

KILL THE WABBIT!!!!!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 1002 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 19653
" Zrób kilka pompek normalnie i kilka z dłońmi blisko siebie pod klatką - widzisz różnicę"

Rożnica się bierze z tąd ,że przy wąskim rozstawie dłoni mocno pracuje triceps ,a a mniej barki,klata ,które są dużo mocniejsze i z tąd sie bierze trudność .

A sprawdzić nie moge ,bo ścięgno mnie w prawej ręce boli .
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
może i tak, ale także stąd że ręka pracuje pod innym kątem do podłoża - prosta fizyka. W każdym razie jest ciężej.

KILL THE WABBIT!!!!!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 138 Napisanych postów 9203 Wiek 44 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 29034
"Robiąc pompki podnosimy ok 60% włąsnego ciężaru. A o ile większą pracę wykonuje ramię gdy pompujemy na 1 ręce? "

no jesli przy zwyklych pompkach podnosisz 60% ciezaru ciala to przy pompkach na jednej rece podnosisz raczej tyle samo tzn 60% tyle ze jedna reka a nie dwiema

http://www.smoczyjezdzcy.pl - Smoczy Jeźdźcy - darmowa gra MMORPG w przeglądarce - polecam!

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

MOC JEST Z NAMI - ANIMALPAK

Następny temat

Martwy Ciąg dziwna sprawa

Spalanie
Polecane artykuły