Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

PO ILU DNIACH KREATYNA DZIALA???

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 36158

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 125 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 1311
Mam pytanie:
Po ilu dniach dziala kreatyna chodzi mi o siła , dużo oób mówi że dopiero po 2 tygodznich brania kreatyny zaczyna iść siła.Jutro miną 2 tygodnie a mi sily jeszcze nic nie poszlo , na treningach dobrze puchne az mnie łapska bolą ale siła nie idze co jest ?? BIORE NORMALNIE JAK KAŻDY KREATYNE I ĆWICZE NA SIŁOWNI . (Hi Tec Creapure)...

JEDYNĄ POCIECHĄ JEST TO ŻE MOŻE RZECZYWIŚCIE TO DZIALA DOPIEO PO 2 TYGODNIACH???? A WY JAK MYŚLICIE (wiecie chyba nie)??????

ZRYTY ŁEB _^_( )_^_

ZRYTY ŁEB _^_( )_^_

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4064 Napisanych postów 45443 Wiek 4 lata Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 348504
Witam

Kreatyna zaczyna działac, kiedy wzrośnie jej poziom w mięsniach. Najczesciej potrzeba do tego 1-2 tygodni .

Jak działa kreatyna?

Kreatyna wnika do komórek i bierze udział w odtwarzaniu ATP z ADP, dzięki czemu zwiększa energię mięsni i umożliwia kontynuowanie wysiłku. Suplement ten jest najczęściej stosowany przez osoby uprawiające dyscypliny siłowe, takie jak podnoszenie ciężarów czy kulturystyka.

Na skutek suplementacji zwiększa sie poziom fosfokreatyny w mięsniach, a więc "doładowujemy" akumulatory i zasilamy rezerwy energetyczne. Ponadto dochodzi do lepszego nawodnienia komórek, co zwiększa ich potencjał hipertroficzny. Prócz tych wymienionych zalet możemy również odczuć przyśpieszenie tempa regeneracji potreningowej.

Jednak od razu warto wspomnieć, iż kreatyna jest legalnym suplementem, więc nie możemy się po niej spodziewać cudów. To nie jest steryd, a więc nie będziemy obserwowali podczas jej stosowania dużych przyrostów masy i siły.

Kreatynę poleca się stosować w 1 – 3 porcjach w ciągu dnia, po 2 – 5g na dawkę, najkorzystniej okołotreningowo. Ja nigdy nie przekraczam 10g na dobę.

Pozdrawiam

Zmieniony przez - ronie220 w dniu 2018-01-20 08:46:42

„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„

Pilny student Vincea.

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 299 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 10161
Spokojnie bez paniki. Najlepszego kopa daje po 4 tygodniach a tak fest to 5-6 tydzień.

Pozdrawiam!!!

Życie jest zbyt krótkie żeby być małym!
5
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 2561 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 14340
jesli bierzesz z ładowaniem to pierwsze efekty mozesz poczuc nawet na 2 dzien..jesli bez to po kilkunastu dniach....

bigger tm
1

bigger tm

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51930 Wiek 31 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
To zalezy pewnie od kilku czynników.Ja na pierwszym cyklu kopa dostałem po niecałych dwóch tygodniach.Teraz musze czekać na wyraźny wzrost siły koło 4 tygodni.
2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 91 Napisanych postów 14530 Wiek 39 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 62110
na każdego działa inaczej - ja np. po pierwszym cyklu siła mi skoczyła już po 2 tygodniach, a po którymś tam z kolei idzie mi później..

Jeżeli straciłeś już w wiarę w wszystko - żyj dla siłowni i swoich mięśni

..........::::::::::STREET NIGGAZ GANG::::::::::..........

https://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=90018  -->> składy wszystkich znanych gainerów sprawdź!
1

DORADCA W SUPLEMENTACJI
GG 1844256

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 17 Napisanych postów 4480 Na forum 23 lat Przeczytanych tematów 32149
czasmi trzeba poczekac nawet i 2-3 tygodnie

Pozdrawiam
Wasz don Zwierz

Jeżeli moja wypowiedż Ci się spodobała to nie dawaj Sog'a tylko wejdż na http://www.pajacyk.pl i kliknij na pajacyka. Będzie z tego większy pożytek niż z Sog'a!

członek-mafia.suple.hardcor.pl

Moderator Działu Suplementacja

Pozdrawiam
Wasz don Zwierz

Jeżeli moja wypowiedż Ci się spodobała to nie dawaj Sog'a tylko wejdż na http://www.pajacyk.pl i kliknij na pajacyka. Będzie z tego większy pożytek niż z Sog'a!

członek-mafia.suple.hardcor.pl

Moderator Działu Suplementacja

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 2147 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 55520
Ja teraz jestem na cyklu m.in kreatyna mono, citro, piro i ku mojemu zaskoczeniu juz po 2dniach brania poszla mi sila do gory o 4powtorzenia w serii. Ale to zapewne nie dzialanie kreatyny tylko taki bodziec ze cos biore (sprawa psychiki) tak mi sie wydaje

Veron
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51930 Wiek 31 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
Witam
Od kilku do kilkunastu dni i powinieneś zauważyć pierwsze efekty. Już widzisz że puchniesz - spokojnie siła też wkrótce wzrośnie.

Pozdrawiam

Piotr Folęga

Zapraszamy do sklepu na https://sklep.sfd.pl 
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 49 Napisanych postów 11477 Wiek 53 lat Na forum 23 lat Przeczytanych tematów 94174
Ja osobiście najlepiej czuję kreatynę w pierwszych dwóch tygodniach.

SONBATY http://www.atleta.pl
Czlonek mafia.suple.hardcor.pl
2

sonbaty http://www.atleta.pl

członek mafia.suple.hardcor.pl

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 26 Napisanych postów 3338 Na forum 23 lat Przeczytanych tematów 15112
Jak widać na każdego inaczej, skok siły u mnie 5-6 tydzień.

Doradca w dziale suplementacja
2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 224 Wiek 45 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 4999
U mnie kreatyna zawsze zaczyna działać i najlepszy efekt jest na samym końcu,dlatego też zawsze robię 3-4 tygodnie przerwy i dalej następna kuracja.Z tym że niebiorę dawki 5g,lecz w dni treningowe 2*3g i w dni nietreningowe 1*3g.Najlepiej nadczo i od razu po treningu.
Efekty zawsze są po każdej kreatynce.
Na mnie najlepiej działa monowodzian-Multipower

dygi

dygi

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

GNC- glukozamina,chondroitin

Następny temat

Czy podgrzewacie jedzenie itd. w mikrofalówkach?

Whey dubajska czekolada
Polecane artykuły