Witajcie
Cel: masa
Staż: 6 miesięcy siłowni, a wcześniej 6 kalisteniki
Do tej pory ćwiczyłem planem FBW 3 razy w tygodniu. Progres delikatnie ale cały czas idzie w dobrym kierunku, ale chciałbym zmienić rozkład treningów tak żeby mieć krótsze treningi, a częściej. Na trening mogę poświęcić maksymalnie 45-60 minut, stąd uznałem że lepszy będzie PUSH/PULL/LEGS 5/6 razy w tygodniu. Problem w tym, że ciężko ocenić mi czy objętość takiego treningu będzie odpowiednia patrząc na mój staż.
PUSH
Wyciskanie na ławce
Wyciskanie żołnierskie
Wyciskanie na ławce skośnej
Unoszenie ramion ze sztangielkami
Dipy
Wyciskanie francuskie na skosie
PULL
Podciąganie wąski chwyt
Wiosłowanie sztangą w oparciu
Uginanie ramion ze sztangą
Podciąganie szeroki chwyt
Uginanie ramion chwyt młotkowy
Face Pull
LEGS
Martwy ciąg
Bułgarskie przysiady
Przysiady ze sztangą
Uginanie nóg leżąc
Wspięcia na palcach
Każde ćwiczenie po 4 serie, w zakresie 6-12.
Dodam, że do dyspozycji mam sztangę, sztangielki, drążek i kółka gimnastyczne. Nie mam dostępu do wyciągu/maszyn.
Cel: masa
Staż: 6 miesięcy siłowni, a wcześniej 6 kalisteniki
Do tej pory ćwiczyłem planem FBW 3 razy w tygodniu. Progres delikatnie ale cały czas idzie w dobrym kierunku, ale chciałbym zmienić rozkład treningów tak żeby mieć krótsze treningi, a częściej. Na trening mogę poświęcić maksymalnie 45-60 minut, stąd uznałem że lepszy będzie PUSH/PULL/LEGS 5/6 razy w tygodniu. Problem w tym, że ciężko ocenić mi czy objętość takiego treningu będzie odpowiednia patrząc na mój staż.
PUSH
Wyciskanie na ławce
Wyciskanie żołnierskie
Wyciskanie na ławce skośnej
Unoszenie ramion ze sztangielkami
Dipy
Wyciskanie francuskie na skosie
PULL
Podciąganie wąski chwyt
Wiosłowanie sztangą w oparciu
Uginanie ramion ze sztangą
Podciąganie szeroki chwyt
Uginanie ramion chwyt młotkowy
Face Pull
LEGS
Martwy ciąg
Bułgarskie przysiady
Przysiady ze sztangą
Uginanie nóg leżąc
Wspięcia na palcach
Każde ćwiczenie po 4 serie, w zakresie 6-12.
Dodam, że do dyspozycji mam sztangę, sztangielki, drążek i kółka gimnastyczne. Nie mam dostępu do wyciągu/maszyn.