Szacuny
0
Napisanych postów
85
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
518
Witam użytkowników Forum.
Dziś pytanie w sprawie pałki teleskopowej, a mianowicie czy po zakupieniu takowego sprzętu trzeba ja nasmarować aby dobrze "chodziła", wysuwała się?
Bo Baton mojego znajomego strasznie ciężko się składa i trzeba nim nieźle przywalić w ziemię, żeby się złożył...
Jeśli taki temat już był to bardzo przepraszam i proszę o odesłanie mnie do konkretnego wątku.
Pozdrawiam!
Szacuny
11182
Napisanych postów
51934
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Chodzi tu o wysuwanie się czy to że ciężko się pałkę teleskopową składa?
W założeniu ma się ją składać uderzając nią o ziemię.
A propos smarowania. Kolega nasmarował swojego teleskopa. Efektem tego nasmarowania jest to iż górna część jego pałki chowa się sama, praktycznie bez dotyku, a resztę należy schować uderzając o ziemię.
Jeśli pałka się rozkłada dobrze to ja bym niczego nie kombinował. Jeśli była kupiona niedawno lub jest jeszcze na gwarancji (i posiada fakturę/paragon jako dowód zakupu) twój znajomy może spróbować ją wymienić na inną.
Zmieniony przez - Piotrek725 w dniu 2013-04-09 12:18:57
Szacuny
6
Napisanych postów
1547
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
4112
obawiam się ze nie wytrzyma spotkania z czymś twardym mimo ze to ESP i za krótka, to znaczy myślę ze nie dla ciebie krótkie pałki są używane dla Agentów Ochrony Osobistej jeśli chcesz robić jakieś dźwignie lub prowadzenia to dłuższa. Powinna być hartowana
Szacuny
0
Napisanych postów
85
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
518
Wiesz mi potrzebne to po to, aby w razie jakiegoś naprawdę zagrożenia uderzyć w rękę (wybić nóż,kastet itp) lub udo.
Miałem sytuację nie jednokrotnie gdzie wyskakiwał do mnie koleś z kastetem czy innymi "narzędziami".
Pomyślę nad tym. Czyli jak kupić to hartowaną tak?