Jak to wykonać bo ja to sie bardzo boje tego zrobic. Zawsze siegam trudne pilki "po mojemu" tyle ze pozniej krew zostaje na parkiecie. Moze macie jakies filmy z treningow?? Prosze o pomoc!!
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Pad siatkarski (z kolan):
-schodzisz na czworaki (czyli klęczysz na obydwu kolanach i opierasz dłonie o matę, niezbyt daleko od kolan)
-przenosisz środek ciężkości korpusu do przodu, tak by klatka piersiowa znalazła się na linii łączącej dłonie
-opuszczasz trochę tułów, usztywniasz ręce
-obracasz głowę w bok (wtedy, jeśli technika nie wyjdzie-uderzysz o ziemię policzkiem a nie ustami)
-wyrzucasz biodra i nogi w górę
UWAGA!!!
Wyrzucasz je nie równolegle do ziemi-bo w żaden sposób nie utrzymasz się na rękach, gdy będziesz miał ciało w takim położeniu (jak upadająca płasko deska) tylko tak, aby ugięte nogi znalazły się jak najbardziej NAD Twoim korpusem
Nie bój się-przy technice rozpoczynanej tak nisko-nawet jeśli ręce zawiodą-uderzysz o matę dość delikatnie i nic Ci się nie stanie.
Pad siatkarski (średnia wysokość):
-stajesz prosto
-wykonujesz skłon, tak by dotknąć rękami maty, niezbyt daleko od stóp
-powinieneś mieć teraz pozycję podobną jak przy ćwiczeniu "kociego grzbietu"
-przesuwasz środek ciężkości tułowia na linię łączącą dłonie(cały czas stojąc na stopach!)
-głowa w bok
-wyrzucasz ugięte nogi w górę
Pad siatkarski (wersja wysoka)
-idziesz (albo biegniesz)
-rzucasz się do przodu tak by wylądować dłońmi na macie(skaczasz "na szczupaka")
-gdy dotkną maty-szybko wyrzucasz biodra i ugięte nogi w górę
-pamiętaj-impet niesie Cię do przodu, więc weź poprawkę. Kieruj korpus ostrzej w dół (celuj przed linią łączącą dłonie-bo jeśli będziesz celował w nią-to pęd może wynieść Cię za daleko)
Pad siatkarski wykonany jest poprawnie (i nie boli ) wtedy , gdy klatka piersiowa dotknie maty szybciej niż kolana-oraz gdy upadasz "po łuku" (czyli najpierw ziemi dotyka klata, potem brzuch, potem uda, potem dopiero kolana, golenie i stopy).
-schodzisz na czworaki (czyli klęczysz na obydwu kolanach i opierasz dłonie o matę, niezbyt daleko od kolan)
-przenosisz środek ciężkości korpusu do przodu, tak by klatka piersiowa znalazła się na linii łączącej dłonie
-opuszczasz trochę tułów, usztywniasz ręce
-obracasz głowę w bok (wtedy, jeśli technika nie wyjdzie-uderzysz o ziemię policzkiem a nie ustami)
-wyrzucasz biodra i nogi w górę
UWAGA!!!
Wyrzucasz je nie równolegle do ziemi-bo w żaden sposób nie utrzymasz się na rękach, gdy będziesz miał ciało w takim położeniu (jak upadająca płasko deska) tylko tak, aby ugięte nogi znalazły się jak najbardziej NAD Twoim korpusem
Nie bój się-przy technice rozpoczynanej tak nisko-nawet jeśli ręce zawiodą-uderzysz o matę dość delikatnie i nic Ci się nie stanie.
Pad siatkarski (średnia wysokość):
-stajesz prosto
-wykonujesz skłon, tak by dotknąć rękami maty, niezbyt daleko od stóp
-powinieneś mieć teraz pozycję podobną jak przy ćwiczeniu "kociego grzbietu"
-przesuwasz środek ciężkości tułowia na linię łączącą dłonie(cały czas stojąc na stopach!)
-głowa w bok
-wyrzucasz ugięte nogi w górę
Pad siatkarski (wersja wysoka)
-idziesz (albo biegniesz)
-rzucasz się do przodu tak by wylądować dłońmi na macie(skaczasz "na szczupaka")
-gdy dotkną maty-szybko wyrzucasz biodra i ugięte nogi w górę
-pamiętaj-impet niesie Cię do przodu, więc weź poprawkę. Kieruj korpus ostrzej w dół (celuj przed linią łączącą dłonie-bo jeśli będziesz celował w nią-to pęd może wynieść Cię za daleko)
Pad siatkarski wykonany jest poprawnie (i nie boli ) wtedy , gdy klatka piersiowa dotknie maty szybciej niż kolana-oraz gdy upadasz "po łuku" (czyli najpierw ziemi dotyka klata, potem brzuch, potem uda, potem dopiero kolana, golenie i stopy).
1
http://www.bushido24.pl
Masz pytania dotyczące sztuk walki? Przeczytaj FAQ:
http://www.sfd.pl/PRZECZYTAJ_ZANIM_ZAŁOŻYSZ_NOWY_TEMAT.-t406577.html
...
Napisał(a)
ogolnie przy padzie glowa glowa w gore, zeby parkietu nie pogryzc
gdy zaczynalem trenowac zdarzalo sie ze ktos po treningu z obtarta broda itp wychodzil

gdy zaczynalem trenowac zdarzalo sie ze ktos po treningu z obtarta broda itp wychodzil

...
Napisał(a)
musisz tez ostro zapracowac nogami,pamietaj o tym najpierw nogi do gory potem szorujesz klatą po parkiecie
...
Napisał(a)
moja pierwsza lodeczka w casie lotu spanikowalem zgialem noge udezylem kolanem w parkiet i pekla mi torebka stawowa nie popelnij tego bledu
jak juz sie zdecydujesz to zrob to do konca jak nalezy ja juz umiem :PP
jak juz sie zdecydujesz to zrob to do konca jak nalezy ja juz umiem :PP
"życie jest za krótkie żeby być trzeźwym"
...
Napisał(a)
ja kiedys skakalem przez 2 lawki to broda zarylem bo troche wysokosc byla
a jak nie umiesz to generalnie radze zeby trener cie nauczyl mozesz zaczac z materacem zeby sie nie poobijac tak

"Co Cie nie zabije to Cie wzmocni!"
...
Napisał(a)
Dzieki za podpowiedzi. Przydaly sie. Dzis mialem mistrzostwa gminy w siate i pare pilek wyciagnalem dzieki waszym wskazowkom . Umiem juz to robic idealnie i nic mnie po tym nie boli.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!