Czy jezeli palilem mając 8-11 lat (zle towarzystwo, bez zaciagania sie, potem z ale nie duze ilości (nie paczke dziennie) i przestalem majac 12 to czy wpływa na wzrost obecnie mam 15.5 178cm czy jest szansa ze urosne?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Nie ma sensu u Ciebie tego robic spokojnie masz mozliwosc jeszcze urosnac , natomiast czy tak sie stanie (zapewne tak kwestia ile) to juz uzaleznione jest uwarunkowane genetycznie
...
Napisał(a)
Oczywiście że jest szansa, jesteś w takim wieku że jeszcze możesz urosnąć 

...
Napisał(a)
raczej nie będzie miało wpływu
...
Napisał(a)
Moj kolega co nie przestal palic do teraz jest nizszy o okolo 10-12 cm, czyli nie mam co sie martwic?
...
Napisał(a)
Wzrost jest głownie uwarunkowany genetycznie także nie patrz na kolegę , inna sprawa że martwić to się w ogóle nie powinieneś bo masz normalny wzrost.
...
Napisał(a)
Teraz to ty dopiero zaczniesz rosnac. ja od 16 do 19 roku zycia uroslem 20cm 

...
Napisał(a)
palenie może mieć wpływ na wzrost i nie tylko - http://www.naturalheightgrowth.com/2013/01/20/does-smoking-really-cause-stunted-growth-and-shorter-height/
...
Napisał(a)
znam osoby co kurzyły od gówniarza i mają ponad 190 cm.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
JW nie jest to reguła
Poza tym co innego jak się pali jednego papierosa dziennie ,a co innego 2 paczki
Do tego istotne tu Gospodarka mineralna kości oraz praca układa hormonalnego, dopiero jeśli tam będą zaburzenia to może mieć to wpływ na wzrost, ale to palenie jest tylko jednym z czynników, tutaj dosłownie wszystkie ma znaczenie
Poza tym co innego jak się pali jednego papierosa dziennie ,a co innego 2 paczki
Do tego istotne tu Gospodarka mineralna kości oraz praca układa hormonalnego, dopiero jeśli tam będą zaburzenia to może mieć to wpływ na wzrost, ale to palenie jest tylko jednym z czynników, tutaj dosłownie wszystkie ma znaczenie
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!