Właśnie zjadłem 10 paluszków rybnych. I tu pytanie- ile to ma węglowodanów i białka??
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
A nie miałeś tej informacji na opakowaniu?!
W 100g to będzie jakieś 13g białka i 15 węglowodanów... Tak mają paluszki Frosty ;o
Generalnie to chyba lepiej za często tego nie jeść..
W 100g to będzie jakieś 13g białka i 15 węglowodanów... Tak mają paluszki Frosty ;o
Generalnie to chyba lepiej za często tego nie jeść..

...
Napisał(a)
No to teraz kwestia tego czy z mikrofali,teflonu czy smażone na tłuszczu no i na jakimi,i czy przypadkiem nie głęboko smażone?

...
Napisał(a)
Ja nie kupuje tych w pudelku tylko na wage!!!to sa paluszki wlasnej roboty.
...
Napisał(a)
Po pierwsze skąd wiadomo ile ważyło te 10 kawałków,po drugie jeśli to jakaś garmażerka to skąd wiadomo co jest w środku?Dość enigmatyczne pytanie.Równie dobrze można by napisać "zjadłem dziś dobrą kolację,ile miała kalorii?".Po pierwsze żeby dobrze odpowiedzieć trzeba znać wagę i skład.Dam Ci przykład wartości na 100g produktu:
a)bułka tarta(przeważnie używana jako panierka w takich wyrobach)
-białko 9,7g
-węglowodany 77,6g
-tłuszcz 1,9g
-347kcal
b)mintaj
-białko 16,6g
-węglowodany 0g
-tłuszcz 0,6g
-73kcal
c)morszczuk
-białko 17,2g
-węglowodany 0g
-tłuszcz 2,2g
-89kcal
Trudno cokolwiek określać jak nie wiadomo jaki jest podstawowy składnik czyli ryba(w wyrobach garmażeryjnych przeważnie będzie mnóstwo resztek różnych ryb).
No i tak jak pisałem sposób przyrządzenia też powinien być wliczony.
Bardzo ogólnie możesz przyjąć,że paluszki te będą miały podobny skład i wartości poszczególnych składników jak inne dostępne na rynku i o ile Volcanodon podał dobre wartości to tym się kieruj tylko uwzględnij jeszcze jak je przyrządziłeś.
a)bułka tarta(przeważnie używana jako panierka w takich wyrobach)
-białko 9,7g
-węglowodany 77,6g
-tłuszcz 1,9g
-347kcal
b)mintaj
-białko 16,6g
-węglowodany 0g
-tłuszcz 0,6g
-73kcal
c)morszczuk
-białko 17,2g
-węglowodany 0g
-tłuszcz 2,2g
-89kcal
Trudno cokolwiek określać jak nie wiadomo jaki jest podstawowy składnik czyli ryba(w wyrobach garmażeryjnych przeważnie będzie mnóstwo resztek różnych ryb).
No i tak jak pisałem sposób przyrządzenia też powinien być wliczony.
Bardzo ogólnie możesz przyjąć,że paluszki te będą miały podobny skład i wartości poszczególnych składników jak inne dostępne na rynku i o ile Volcanodon podał dobre wartości to tym się kieruj tylko uwzględnij jeszcze jak je przyrządziłeś.
...
Napisał(a)
Pewnie ok 50% ryby, reszta skrobia i inne badziewia zeby zapelnic sklad.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
No cóż wymogi rynku,aż strach pomyśleć co może być w tych niewiadomych 50%
Dlatego enigmatyczność tego pytania wzrasta
Najlepiej jeść posiłki jak najmniej przetworzone,garmażerka z racji tego,że idzie się w ilość,a nie jakość,bo to pieniądze,rzadko oferuje coś dobrego.Zatem jeśli chcesz coś dobrego z ryby,kup filet i samemu coś wykombinuj bo to zdrowsze.

...
Napisał(a)
Paluszki rybne lepszej jakosci moga byc z samej ryby, ale cenowo/jakosciowo lepiej wychodzi filet.
Zmieniony przez - domer w dniu 2008-07-02 14:34:46
Zmieniony przez - domer w dniu 2008-07-02 14:34:46
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Białka z bułki tartej nie liczymy, poniewaz zawiera białka roslinne.
Ja osobiscie wole kupić Pange smieszna cene jest tej ryby 7-8zł Kg
Ja osobiscie wole kupić Pange smieszna cene jest tej ryby 7-8zł Kg
Nie doradzam w kwestii dietetyki - korzystam z prywatnego centrum dietetycznego.
Nie doradzam w temacie hormonów - nie jestem lekarzem.
Fizyki nie oszukasz ESP, ABS i ASR tak samo jak psychiki psychotropami i substancjami psychodelicznymi.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!