Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Pamiec i koncentracja

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 3664

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 33 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 725
Potrzebuje czegos na pamiec i koncentracje na jeden dzien. Co by sie zdalo jakies witaminy? Jakie sa wasze sposoby??

Znalazlem w necie ze pomagaja witamny i mineraly takie jak:

Witaminy z grupy B
Lecytyna
Żelazo
Magnez
Potas
Fosfor
Kwas linolowy

Nie wiem co robi czy nazrec sie zelaza i magnezu w wiekszej dawce ale czy to da efekt?? czy to dopiero po paru dniach a mi zalezy na jednym dniu.

Jakie wy macie sposoby i co polecacie??
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 110 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 5139
Co do suplementacji to rozpisałem sobie na podstawie informacji w serwisie:

- rano na czczo - ALC 500mg, l-tyrozyna 1500mg

- po śniadaniu - omega3 1000mg, lecytyna 2400mg, żeń-szeń kompleks 450mg

- po drugim śniadaniu - miłorząb 120mg, kompleks witamin B(1 tabletka), różeniec 200mg

- 30 minut przed obiadem - ALC 500mg

- po obiedzie - omega3 1000mg

- po kolacji - lecytyna 2400mg, miłorząb 120mg

- 30 minut przed snem - ZMA(lepsza regeneracja też wpływa na jakość pracy naszego mózgu)

ALC, żeń-szeń, różeniec, kompleks witamin B suplementacja przez 6 tygodni, później 2 tygodnie przerwa. Reszta można chyba stosować dłużej, niemniej jednak jakieś przerwy również zamierzam robić.

Czy takie dawkowanie jest dobre?

Co do piracetamu to faktycznie ludzie chwalą sobie ten preparat. Jednak jak wyżej zostało napisane jest na receptę, przynajmniej w Polsce. Gdyby nie to pewnie bym wypróbował. Jak na razie trochę szukałem po necie i ciężko jest znaleźć, jak ktoś chce sprzedać to zapraszam na priv.

Zmieniony przez - alien_20 w dniu 2011-11-02 20:36:53
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Byc moze jakis suplement ktory daje taki efekt. Na zapamietanie i maksymalne skupienie. Juz sam nie wiem moze cos z jedzenia
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 213 Napisanych postów 22991 Wiek 13 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 173464
Przez jeden dzień tego typu środkami to sobie możesz.

"That's not normal because we don't want to be normal.
Normality is what weak people call living. I call it death."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51930 Wiek 31 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
Po pierwsze jak Amentoris napisał na jeden dzień to wiesz >_< kawe rano możesz wypić.

Poza tym możesz pomyśleć o lecytynie. 20 zł 200g tylko troche dłużej stosuj. Dobry też jest tran :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
To sobie moge....

Ale dieki, przyda sie na przyszlosc
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 98 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1515
MRI NO2 Black polecam do tego co mowisz

jedyne bariery są w twojej głowie, wiec p****** paranoje, pamiętaj przysłowie: Im więcej potu na treningu tym mniej krwi na ringu !

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 136 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 3397
Tak na raz to wielu studentów stosuje amfe Polecam stronę http://www.luskiewnik.strefa.pl/psychostymulantia/p1.htm Osobiście łączyłem kiedyś serynę z winpocetyną. Nie wiem czy lepsza pamięć, ale skupienie i koncentracja na pewno.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 914 Wiek 40 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 5938
przed sesją stosowałem neuro speed, jest to suplement który poprawia koncentracje i pamieć po przez lepszy przepływ informacji między neuroprzekaźnikami w mózgu.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 24 Napisanych postów 3369 Wiek 30 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 11510
Może fuel pack x-5 z treca? Kiedyś próbowałem, żaden szok. Ale gdyby połączyć z kofeiną, żeń-szeniem to może by coś to dało .
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 110 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 5139
Przeczytałem sporo artykułów w internecie na temat suplementów polepszających zdolności naszego umysłu. Wszędzie wymieniane są takie suplementy jak: l-tyrozyna, acetyl-l-karnityna, lecytyna, żeń-szeń, omega-3, kompleks witamin z grupy B, miłorząb japoński, różeniec górski, guarana itp.

Po przeczytaniu sporej ilości informacji na ten temat nasuwa mi się jedno pytanie i dotychczas nigdzie nie znalazłem na nie odpowiedzi.

Czy stosowanie wszystkich wymienionych wyżej suplementów razem ma jakikolwiek sens?
Moim celem jest oczywiście zwiększenie efektywności układu nerwowego. Załóżmy, że brałbym to wszystko co wyżej podałem codziennie, oczywiście przez dłuższy okres czasu. Czy te substancje nie kolidują ze sobą w żaden sposób? Czy w tym przypadku nie sprawdza się teoria, że więcej znaczy lepiej?

Proszę o odpowiedź.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12438 Napisanych postów 161886 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1240230
jest sens, nie koliduja, wiecej w sensie kompleksowego podejscia-tak

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/ 

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Cykl CM3 + Mutant mass

Następny temat

Kreatyna która nie ciągnie wody

Alldeynn
Polecane artykuły