Szacuny
0
Napisanych postów
143
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
4827
Witam, ostatnio zainteresowałem się rybą Panga, ktora od jakiegoś czasu jest dostępna w niektórych sklepach. Po przejrzeniu informacji w necie dowiedzialem się, że jest to jakaś sumopodobna ryba pochodząca z Azji. Wczoraj mialem okazję się przekonac jaka ta rewelacja:) Praktycznie brak typowego rybnego zapachu, ZERO ości, a ten smak - po prostu super! Do tego cena nie jest zbyt wygorowana, w moim mieście za kilogram mrożonych filetów trzeba zapłacic 16,-. Podaję przepis na "Pangę a'la Bogdan": mrożone filety opłukac ciepłą wodą w celu pozbycia się warstewki lodu z ich powierzchni, następnie osuszyc, najlepiej papierowym ręcznikiem, skropic sokiem z cytryny, natrzec dobrą przyprawą do ryb, obtoczyc w bułce z dodatkiem majeranku i soli i tak przygotowana smażyc na dobrej oliwie przez ok 2,5 minuty z kazdej strony. Podawac mozna z masłem czosnkowym lub plasterkiem cytryny, jest to naprawdę smaczne i w miarę "szybkie" danie.
Szacuny
90
Napisanych postów
6889
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
100566
o fakt cena nie jest zła nema oci az sie skusze bo już dawno ryby innej niż tuńczyk nie jadłem nie moge przełknąc mintajów makrel sledzi itpitd może to posmakuje ofkorse panierke se odpuszcze