Panga ze szpinakiem
SKŁADNIKI:
->PANGA - 3 filety
->SZPINAK - 450g, liście
->CYTRYNA - 1 sztuka
->CZOSNEK - 3 ząbki
->SER - 150g
->SÓL, PIEPRZ, - szczypta, do smaku
->OLIWA- kilka kropel
->FOLIA ALUMINIOWA
PRZYGOTOWANIE:
~~~ NASZĄ PANGĘ ZOSTAWIAMY NA NOC W CYTRYNIE, SOLI I PIEPRZU ~~~
1.Na patelni przesmażamy szpinak, jak się lekko rozmrozi dodajemy 3 ząbki czosnku i sól.
2.Każdy filet dzielimy na 2 porcje.
3.Kawałek folii aluminiowej smarujemy dosłownie odrobiną oliwy(by nie przywarło), kładziemy porcję pangi, na nią porcję szpinaku oraz starkowany wcześniej ser tak by zakrył rybę. Całość zawijamy tak jak na zdjęciu
Powtarzamy czynność do wyczerpania zapasów
4.Piec 180 stopni, góra/dół, ok. 45minut.
SMACZNEGO
Danie smaczne na gorąco jak i na zimno.
Przed podaniem polecam skropić dodatkowo cytryną. Smak- mega
KCAL~ 1055,5
BIAŁKO~ 105,81g
WW~ 8,43g
TŁ~ 53,46g

SKŁADNIKI:
->PANGA - 3 filety
->SZPINAK - 450g, liście
->CYTRYNA - 1 sztuka
->CZOSNEK - 3 ząbki
->SER - 150g
->SÓL, PIEPRZ, - szczypta, do smaku
->OLIWA- kilka kropel
->FOLIA ALUMINIOWA
PRZYGOTOWANIE:
~~~ NASZĄ PANGĘ ZOSTAWIAMY NA NOC W CYTRYNIE, SOLI I PIEPRZU ~~~
1.Na patelni przesmażamy szpinak, jak się lekko rozmrozi dodajemy 3 ząbki czosnku i sól.
2.Każdy filet dzielimy na 2 porcje.
3.Kawałek folii aluminiowej smarujemy dosłownie odrobiną oliwy(by nie przywarło), kładziemy porcję pangi, na nią porcję szpinaku oraz starkowany wcześniej ser tak by zakrył rybę. Całość zawijamy tak jak na zdjęciu


4.Piec 180 stopni, góra/dół, ok. 45minut.
SMACZNEGO

Danie smaczne na gorąco jak i na zimno.
Przed podaniem polecam skropić dodatkowo cytryną. Smak- mega

KCAL~ 1055,5
BIAŁKO~ 105,81g
WW~ 8,43g
TŁ~ 53,46g




