Witam!
Spotkałem się dotychczas z kilkoma przepisami na pastę rybną, jednak na taką jak ja robie jeszcze nie. Jest to świetna alternatywa dla mięsa z ryżem/kaszą, które wiele osób ciągle męczy na "masie". Przygotowanie zajmuje około 20 minut, a pastę możemy przygotować na zapas na 2-3 dni. Karą za jej zayebisty smak, jest nieświeży rybno-cebulowy oddech
1. Składniki
- makrela wędzona
- jajka
- cebula
- ogórki konserwowe
- majonez
- cebula
- pieprz i sól
2. Sposób przygotowania
Obieramy makrelę ze skóry i oddzielamy mięso od ości. Jajka gotujemy
Rozdrabniamy makrelę widelcem. Kroimy drobno jajka, ogórki oraz cebulę i dodajemy do makreli. Całość solimy i dodajemy pieprzu.
Następnie dodajemy trochę majonezu, całość mieszamy. Tak oto wygląda gotowa pasta.
Przygotowaną pastę stosuję do robienia kanapek z bułkami wieloziarnistymi. Smakują świetnie!
Zmieniony przez - Polskikoks w dniu 2010-11-04 13:01:29
Spotkałem się dotychczas z kilkoma przepisami na pastę rybną, jednak na taką jak ja robie jeszcze nie. Jest to świetna alternatywa dla mięsa z ryżem/kaszą, które wiele osób ciągle męczy na "masie". Przygotowanie zajmuje około 20 minut, a pastę możemy przygotować na zapas na 2-3 dni. Karą za jej zayebisty smak, jest nieświeży rybno-cebulowy oddech

1. Składniki
- makrela wędzona
- jajka
- cebula
- ogórki konserwowe
- majonez
- cebula
- pieprz i sól

2. Sposób przygotowania
Obieramy makrelę ze skóry i oddzielamy mięso od ości. Jajka gotujemy

Rozdrabniamy makrelę widelcem. Kroimy drobno jajka, ogórki oraz cebulę i dodajemy do makreli. Całość solimy i dodajemy pieprzu.


Następnie dodajemy trochę majonezu, całość mieszamy. Tak oto wygląda gotowa pasta.

Przygotowaną pastę stosuję do robienia kanapek z bułkami wieloziarnistymi. Smakują świetnie!

Zmieniony przez - Polskikoks w dniu 2010-11-04 13:01:29