Czy ktoś może mi doradzić czy to dobre jedzonko jest :) ?
5 szklanek cukinii (startej na tarce)
30 dkg wątróbki drobiowej (zmielić)
1 łyżka jarzynki
3/4 szklanki oleju (jednak wole tutaj podmienić na oliwę z oliwek)
5 jaj
3 szklanki bułki tartej
pieprz, czosnek (3 ząbki), troszkę soli
- Piec ok. 1 godziny
Smak jest pierwsza klasa, wychodzą 3 foremki (rodzina się zajada przez 2/3 dni)
Może ktoś mi powiedzieć jaka jest wartość odżywcza takiego pasztetu ? czy nadaje się, żeby sobie od czasu do czasu zjeść na obiadek z surówką ?
Pozdrawiam
5 szklanek cukinii (startej na tarce)
30 dkg wątróbki drobiowej (zmielić)
1 łyżka jarzynki
3/4 szklanki oleju (jednak wole tutaj podmienić na oliwę z oliwek)
5 jaj
3 szklanki bułki tartej
pieprz, czosnek (3 ząbki), troszkę soli
- Piec ok. 1 godziny
Smak jest pierwsza klasa, wychodzą 3 foremki (rodzina się zajada przez 2/3 dni)
Może ktoś mi powiedzieć jaka jest wartość odżywcza takiego pasztetu ? czy nadaje się, żeby sobie od czasu do czasu zjeść na obiadek z surówką ?
Pozdrawiam