Siema. Jestem w trakcie czytania książki Paula Wade'a "Skazany na trening" i chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z obecnych na forum trenuje bądź trenował według planu przedstawionego w książce. Szukałem już informacji na forum na temat efektów treningu z książki i nie znalazłem żadnych sensownych informacji. Nie interesują mnie komentarze typu "słyszałem, że "Skazany" to g**** lepiej spróbuj Lafaya".
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
SzulcoSkazany jest dobry dla początkujących. Są podstawy i łatwiejsze wersje ćwiczeń na początek. Jednak po kilku miesiącach warto zmienić plan treningowy.
Nie mówię, że one nie będą działać, bo na początkującego wszystko zadziała, ale można wyciągnąć z treningu więcej.
Nie bardzo rozumiem kolego, co to znaczy Twoim zdaniem - trening dla początkujących. Jak będę robił pompki na jednej ręce w staniu na rękach, to co może być bardziej zaawansowane?
Rozumiem, że może mi od tego treningu nie urosną mięśnie jak u Pudziana, ale chyba jak ktoś zaczyna skazanego to nie jest jego głównym celem wygląd Pudziana, tylko super sprawność. A dla mnie podciąganie się na jednej ręce, to jest szczyt marzeń i raczej nie spodziewam się tego osiągnąć w rok.
Ja zacząłem skazanego z początkiem tego roku. Mam nadzieję, że w styczniu kolejnego roku będę za piątym krokiem każdego ćwiczenia.
1
...
Napisał(a)
Ja ćwiczę według tej książki i muszę ci powiedzieć, że książka moim zdaniem jest dobra.Dzięki niej doszedłem do przysiadów na jednej nodze i zwiększyłem swoją siłę w podciąganiu.Polecam też drugą część w której są plany jak dojść do flagi,l-sit, itp, oraz jak wzmocnić łydki,kark i przedramiona. ;)
1
...
Napisał(a)
Czyli plan Wade'a działa. A masz może gdzieś zapisane swoje wymiary i wagę przed rozpoczęciem treningów i obecnie? Ćwiczysz tylko kalistenicznie wg "Skazanego" czy łączysz go z innym typem treningu?
...
Napisał(a)
Niestety nie mam zapisanych wymiarów przed zaczęciem "skazanego" ale za to pamiętam ze ważyłem 66kg a teraz ważę 70kg. :D Trenuje tylko skazanym z niczym go nie łącze. ;)
...
Napisał(a)
+ 4 kg od rozpoczęcia treningu, dobry wynik :) Jak długo już trenujesz?
...
Napisał(a)
Dzięki,trenuję początku lutego. :) I jak na razie póki nie osiągnę zadowalających mnie rezultatów, to nie mam zamiaru zmieniać "skazanego" na coś innego. :D
...
Napisał(a)
@Mnich963 Zacząłeś trening od pierwszego kroku czy pominąłeś kilka ? Przez ostatni miesiąc robiłem już podstawowe ćwiczenia czyli pompki , podciągnięcia , przysiady itd . Liczę na szybką odpowiedź , ponieważ także chcę zacząć na poważnie trenować kalistenike . :D
...
Napisał(a)
Ogólnorozwojówka to przysiady, podciąganie, dipy i wznosy nóg. Pierw zacznij od tego, trudność ćwiczenia sobie dobierz sam.
...
Napisał(a)
W treningu z książki właśnie mam wszystkie te ćwiczenia i dodatkowo jeszcze pompki w staniu na rękach oraz ćwiczenia na prostowniki grzbietu , ale dzięki za pomoc ;)
1
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!