Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Pendlay row a wiosłowanie

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 7469

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 253 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 869
Siema. Temat jak u góry. Jak sie ma pendlay row do zwyklego wiosłowania jeśli chodzi o rozbudowe "motyli" najszerszych? Ponoć wiosło jest na grubość a podciąganie na szerokość tych mięśni. I najważniensze czy takiego pendlaya moge wrzucic po przysiadach i w polaczeniu z podciaganiem wąsko w jednym planie FBW ?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2627 Napisanych postów 6702 Wiek 50 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 133429
caly czas powtarzam ze Wendler to sadysta
w probramie uwzględnił tez malo ale ciezko , startujemy powoli , progres liniowy , czyli prostota .Trzeba tylko cierpliwosci
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 306 Napisanych postów 3118 Wiek 39 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 69220
Wrzuć cały plan. Pytaj w jednym temacie. Nie zakładaj 1000 tematów. Załóż jeden, będziemy odpowiadać.

Jeżeli chodzi o główne pytanie, to nie różni się niczym.
Jeżeli chcesz sprawdzić jak na Ciebie działa dane ćwiczenie, to małym ciężarem spompuj sobie mięśnie. Rano poczujesz, który pracował. W zależności od techniki możesz stymulować różne partie. Na przykład: jak nie umiesz się podciągać technicznie, to pracuje głownie biceps, a nie plecy.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 253 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 869
A
Power clean 3x3
MC 5x5
wycisk płasko 5x5
podciąganie N 5x5
OHP 5x5
B
przysiad 5x5
pendlay row 5x5
wycisk 30* 5x5
podciąganie P 4x8
HP 5x5
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 306 Napisanych postów 3118 Wiek 39 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 69220
1) Skąd wziąłeś ten plan?
2) Jaki staż masz?
3) Jaki cel masz?
4) Wiek/waga/wzrost.
5) Osiągi siłowe w MC/przysiadzie/WL.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Wymyśliłem go.
Staż kilka lat znam techniki...
Cel masa i sila pod sporty walki
177/80/27

Ponad 100k na przysiad
Ponad 150 mc
Klata jakies 90 kg
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2627 Napisanych postów 6702 Wiek 50 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 133429
5x5 caly czas i tylko na zmiane AB BA ? jestes cyborg ?
chcesz plan typowo silowy ? zacznij SS jest 3x5 , ale nawet tam jest podzial na srednio ciezko lekko
lubisz hard core ? polecam Wendlera po ki grzyb sie lamac i wymyslac ,jak sa setki gotowcow ? i to pisanych przez ludzi co maja o tym pojecie
3
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Jak wpiszesz w google fbw 5x5 wyskakują podobne plany... wsyzskto w 5x5z

Co proponujesz ? Bo nie wiem o co Ci chodzi
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Wszystkie plany "gotowce" są tak naprawdę "o dupę rozbić". Chcesz dobry plan, to znajdź kogoś, kto zrobi Tobie ocenę funkcjonalną i strukturalną, a potem dobierze ćwiczenia pod Ciebie. Nie ma złotego środka. Doradzanie przez neta jest tyle warte, co wróżenie z kryształowej kuli. Pewnie schematy można przypilnować, ale nie powiem Tobie, czy lepszy dla Ciebie będzie highbar czy lowbar, MC sumo czy klasyczny... Po prostu się nie da. Do tego ja nie mam pojęcia jak Ty zamierzasz progresować w tym programie. Liniowo?

No i jak na deklarowany staż i wagę, to te osiągi siłowe są słabe. Tyle brałem przy wadze 67 kg i wzroście 185 cm. Sprawdziłem w notatkach... Wrzuć mi filmik z Twojego MC i siadu. Możesz na priv. Powiem Tobie trochę więcej.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Ja p******e...

Stary mądrkujesz wysyłasz mi jakies angielskie strony nie wiem po jaką cholere...

Wkleiłem plan robiony na podstawie planów 5x5 i planów 5x5 dynamicznych pod MMA i chcialem ocene takie to trudne ? Jak nie wies o co chodzi i najwidoczniej chyba male masz pojdecie to podziekuje
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Kebul
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Martwy ciąg a wiosłowanie

Następny temat

Ogólny plan treningowy

Spalanie
Polecane artykuły