Siema ostatnio kupiłem pepsi max i piszę że jest 1 kcal na 250 ml co przyznam że mnie szokuje... To scam czy serio tak jest? Dla mnie jest gorsza w smaku od oryginału i wiaodmo6ze w diecie lepiej takie rzeczy omijać ale jak to z tym jest?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Tak, serio tak jest. Jest słodzona słodzikami, nie cukrem i oto cały sekret. Przecież napoje bez cukru są na rynku przynajmniej ze 20 pare lat. 

1
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
...
Napisał(a)
Tak ale mimo to nie dowiezam że mogę pić to litrami i na wadze nie przybędzie
...
Napisał(a)
To że na wadze nie przybędzie , nie oznacza że możesz colę pić litrami . Cola jest napojem praktycznie bezwartościowym, w przeciwieństwie do np. wody mineralnej nie dostarcza ważnych dla funkcjonowania organizmu składników takich jak magnez, wapń czy sód. Picie coli zamiast mineralnej wody jednocześnie więc zubaża dietę w te pierwiastki. Napoje typu cola są jednocześnie źródłem fosforu, którego i tak spożywamy za dużo i który w przeciwieństwie do wspomnianych wcześniej składników mineralnych działa silnie kwasotwórczo. Co więcej, w badaniach zaobserwowano, że wysoka konsumpcja tego typu napojów może negatywnie odbijać się na gęstości mineralnej kości. Od czasu do czasu tak ,ale nie litrami .
TRENINGI KATOWICE
KONTAKT-KONSULTACJE
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
...
Napisał(a)
Dzięki za wypowiedź :) oczywiscie nie chce do tego podejść jak d**** i pić litrami bo niema kcal, nawet sam wole wode pic ale poprostu czasem zrobie odskocznie i chciałem sie upewnic czy tylko pod wzgleem kaloryki jest rzeczywiscie jak piszą na etykiecie, pozdrawiam
1
...
Napisał(a)
Jako odskocznia raz na czas możesz wypić bezkarnie natomiast nie ma co myśleć o takich napojach jak o stałych elementach diety :)
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
...
Napisał(a)
Witaj,
Tak mają tyle kalorii a raczej ich brak, jako odskocznie spokojnie można popijać na pewno lepiej niż tą z cukrem pić. Pamiętaj że nadużywanie ich może powodować problemy trawienne.
Pozdrawiam
Tak mają tyle kalorii a raczej ich brak, jako odskocznie spokojnie można popijać na pewno lepiej niż tą z cukrem pić. Pamiętaj że nadużywanie ich może powodować problemy trawienne.
Pozdrawiam
1
...
Napisał(a)
Napoje zero nie mają wpływu na sylwetkę. Mają jednak na nasze zdrowie. Głównie chodzi tutaj o kwas fosforowy w coli, a nie słodziki.
Moderator działu Odżywianie
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!